Sharp a lansat versiunea Android One a terminalului Aquos S3

18.06.2018
Sharp a lansat versiunea Android One a terminalului Aquos S3

Promovat drept cel mai compact smartphone cu ecran de 6”, Sharp Aquos S3 ar putea fi disponibil şi în cadrul programului Android One, rulând o ediţie nemodificată de Android 8.1.

Livrat într-o carcasă cu dimensiuni 148.2×74.2 mm, Aquos S3 este cu 3.5 mm mai scund şi 1.2 mm mai îngust decât modelul LG V30, de asemenea prevăzut cu un ecran de 6”.

Apărută în Coreea de Sud, ediţia Android One a modelului Aquos S3 rulează o versiune mai nouă decât ediţia Android 8.0 cu interfaţă Smile UI, livrată pe modelul standard. Restul dotărilor rămân neschimbate.

Din punct de vedere al design-ului, Aquos S3 este imitaţie iPhone X. La partea din faţă suntem întâmpinaţi cu un ecran spaţios având margini foarte subţiri în jur, dar spre deosebire de iPhone, dispozitivul mai păstrează o ramă îngustă sub ecran, cât să încapă logo-ul Sharp. La partea de sus găsim un „breton” ceva mai mic decât la iPhone X , aici fiind găzduite casca pentru apeluri şi camera frontală.

În spate găsim un sistem dual-camera orientat pe verticală, cu un blitz LED dual-tone şi rezoluţie 12MP+13MP. Tot aici găsim şi un senzor de amprentă poziţionat central. Spatele este, de asemenea, realizat din sticlă.

Sharp a echipat modelul Aquos S3 cu un display IPS de bună calitate, având rezoluţie 2160 x 1080 pixeli, rată de contrast 1500:1 şi luminozitate 550 nits. Camera frontală a primit un senzor cu rezoluţie 16MP şi foloseşte lentile optimizate pentru poze selfie. Aquos S3 este motorizat de chipsetul Snapdragon 630, ajutat cu 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Acumulatorul de 3200 mAh este asistat cu tehnologie Quick Charge 3.0, pentru un timp de încărcare total nu mai mare de o oră şi jumătate.

Inclusă deja în ofera operatorului sud-coreean de telefonie SK Telecom, noua ediţie Aquos S3 ar putea fi disponibilă şi în alte regiuni incluse acoperite de programul Android One, printre care şi Europa. Din păcate, mai multe informaţii nu sunt disponibile, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult