Sharp demonstrează un ecran pentru smartphone curbat inclusiv la colţuri

10.10.2016
Sharp demonstrează un ecran pentru smartphone curbat inclusiv la colţuri

În timp ce actuala generaţie smartphone foloseşte ecrane curbate pe una sau două laturi, conceptul poate fi dus mult mai departe dacă renunţăm la forma dreptunghiulară cu care ne-am obişnuit încă de la debutul primelor generaţii de ecrane LCD.

Demonstrat de Sharp, noul ecran cu tehnologie Free-Form Display poate fi decupat în forme ne-standard, care să urmeze îndeaproape conturul carcasei. În cazul de faţă, smartphone-ul prototip renunţă complet la marginea superioară, ecranul LCD cu matrice IGZO fiind încadrat doar cu o ramă subţire care urmează conturul carcasei.

Având în vedere faptul că prototipul demonstrat nu prevede şi o cască audio orientată spre urechea utilizatorului, este greu de spus cât de practic este designul ales. Avantajul este că ecranul 1080p de 5.2” poate încăpea într-o carcasă mai compactă, folosind mai eficient spaţiul disponibil.

Totuşi, s-ar părea că Sharp încă are unele probleme cu aducerea tehnologiei Free-Form Display la producţie de masă, folosirea acestor ecrane nefiind până acum confirmată la nici un partener OEM.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult