Siri crează o breşă de securitate în iOS 9

25.09.2015
Siri crează o breşă de securitate în iOS 9

O nouă versiune de iOS înseamnă de multe ori o nouă şansă pentru utilizatori pentru a testa măsurile de securitate impuse de Apple pentru a proteja datele personale stocate în telefoane. Se pare că nici cu iOS 9, compania nu a reuşit să ofere protecţie completă, fişiere precum fotografiile personale şi detalii despre contactele din agendă fiind la îndemâna oricui pune mâna pe telefon. De această dată Siri este de vină pentru breşa din securitate.

Clipul de mai jos demonstrează paşii necesari pentru a obţine accesul la astfel de informaţii de pe un dispozitiv blocat. Pentru ca intruziunea să funcţioneze, funcţia Siri trebuie să fie activată inclusiv atunci când telefonul este blocat, iar parola secundară trebuie să fie formată din cifre. Este de ajuns să o întrebi pe Siri cât este ceasul, după care accesul la diverse funcţii ale telefonului sunt disponibile. Atunci când încerci să adaugi un nou ceas care să afişeze ora dintr-un oraş din alt colţ al lumii, poţi alege să trimiţi respectiva locaţie prin diverse metode.

Dacă alegi SMS, aplicaţia de mesaje este deschisă şi oferă posibilitatea de a alege contacte din agendă. Poţi astfel să verifici contactele fără probleme, iar de aici este deschisă calea către fotografii. Atunci când modifici un contact, sau adaugi un contact nou în agendă, poţi să îi ataşezi o imagine. Evident, atunci când accesezi această funcţie, poţi accesa toate imaginile stocate pe telefon.

Desigur, funcţionalitatea disponibilă este limitată, însă cei preocupaţi de intimitate şi securitate ar face bine să dezactiveze Siri atunci când telefonul este blocat şi de asemenea să aleagă o metodă de parolare mai puternică (iOS oferă şi opţiunea de a proteja telefonul folosind coduri alfanumerice). 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video