Siri poate rula pe iPhone 4? Se pare că da, însă nu oficial

17.10.2011
Siri poate rula pe iPhone 4? Se pare că da, însă nu oficial

Principala facilitate prin care Apple a vrut să diferenţieze iPhone 4S de iPhone 4 a fost Siri. Aplicaţia de tip manager personal recunoaşte comenzile vocale şi poate redacta email-uri, căuta restaurante în zonă sau activa o alarmă pentru ziua următoare, fără ca utilizatorul să folosească tastatura virtuală. Întrebarea care a fost pe buzele tuturor fanilor la prezentare a fost dacă Siri poate rula şi pe iPhone 4. Un dezvoltator software pentru telefonul de la Apple a reuşit să porteze aplicaţia pe modelul anterior însă ea nu funcţionează.

Inţial Siri a rulat greu pe iPhone 4 şi a încetinit sistemul de operare semnificativ. După un update al driver-ului video pentru iPhone 4, lucrurile au stat mult mai bine, însă aplicaţia tot nu funcţionează. Siri comunică direct cu serverele Apple, iar producătorul iPhone-ului a creat cu siguranţă o modalitate de recunoaştere a terminalului ce rulează aplicaţia. Pe de altă parte, iPhone 4 nu dispune de microfonul special cu care a fost lansat 4S.

Decizia Apple de-a bloca Siri pe iPhone 4 este uşor justificabilă. În condiţiile în care utilizatorii erau mulţumiţi cu viteza şi camera foto a terminalului, ce motiv ar fi avut să facă un upgrade? Oferind Siri doar pentru iPhone 4S, tentaţia de-a schimba un telefon care este oricum bun, devine mai mare. Scopul scuză mijloacele, în cazul nostru acestea fiind blocarea artificială a unei aplicaţii. În condiţiile în care Siri depinde mult de conexiunea cu serverele Apple, este puţin probabil că va fi posibilă crearea un hack pentru a rula fără probleme aplicaţia pe iPhone 4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News