Smartisan R1: primul smartphone cu 1 TB stocare pe suport UFS 2.1

Smartisan R1: primul smartphone cu 1 TB stocare pe suport UFS 2.1

Ne-am fi aşteptat ca primul smartphone cu 1 TB de stocare internă să apară abia anul următor, întrucât Huawei a fost singura companie care a depăşit pragul de 256 GB în urmă cu o lună. Atunci a fost dezvăluit Porsche Design Mate RS, primul smartphone cu modul de stocare de 512 GB, însă deja această valoare a fost dublată. Compania chineză Smartisan a anunţat R1, primul telefon de pe piaţă cu 1 TB stocare internă, care vine însă cu un preţ pe măsură, în ciuda faptului că modelul de bază este destul de ieftin pentru configuraţia pe care o integrează.

Smartisan R1 este un smartphone de top pentru anul 2018, fiind echipat cu chipset Snapdragon 845, configuraţii cu 6 sau 8 GB memorie RAM, acumulator de 3.600 mAh şi compatibilitate cu standardul QuickCharge 4+. Pe partea din faţă are un ecran decupat, unde este ascunsă doar camera foto, într-o manieră similară cu cea de pe Essential Phone. Ecranul are diagonală de 6,17” şi rezoluţie Full HD+ (2.242 x 1.080 pixeli, format 18,7:9) şi este bazat pe un panou IPS, nu pe AMOLED. Acesta beneficiază însă de o funcţie destul de rară în zilele noastre: 3D Touch.

La capitolul captură foto, Smartisan R1 promite performanţă comparabilă cu cea a concurenţei, cu un sistem dual camera 12 + 20 megapixeli (f/1.8 + f/1.75) pe spate, camera principală fiind echipată şi cu stabilizare optică. Camera frontală vine cu senzor de 24 megapixeli şi deja celebrele funcţii beautify şi mod portret. Nici acest model nu vine echipat însă cu un jack audio, în ciuda faptului că ar fi o caracteristică care l-ar scoate în evidenţă.

Telefonul Smartisan va fi lansat în China în mai multe configuraţii, toate fiind echipate cu stocare UFS 2.1. Varianta de bază cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare porneşte de la 550 dolari, 6 GB + 128 GB va costa 630 dolari, 8 GB + 128 GB 706 dolari, iar modelul de top, primul din lume cu 1 TB stocare şi 8 GB RAM costă aproximativ 1390 dolari.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult