Qualcomm lansează alături de ASUS un telefon de 1.500 de dolari pe care nu-l putem cumpăra

09.07.2021
Qualcomm lansează alături de ASUS un telefon de 1.500 de dolari pe care nu-l putem cumpăra

Qualcomm produce alături de diverși parteneri prototipuri de smartphone-uri pentru a-și demonstra noile procesoare înainte ca acestea să ajungă pe piață în dispozitive finale. Totuși, până acum, compania nu a vândut acele modele și nici nu le-a oferit spre testare. Acest lucru se schimbă acum, întrucât Qualcomm anunță noul „Smartphone for Snapdragon Insiders”, construit în parteneriat cu ASUS, primul său telefon pe care îl va oferi exclusiv celor care sunt înscriși în programul fanilor Qualcomm care doresc să testeze noi tehnologii. Desigur, telefonul va veni la un preț destul de „piperat”.

Smartphone for Snapdragon Insiders este numele oficial al acestui telefon high-end

Smartphone for Snapdragon Insiders nu este un nume foarte atrăgător, dar nici nu dorește să fie, întrucât nu vei găsi acest telefon la vânzare pe piață în magazine tradiționale. De fapt, sunt șanse mari să nu vezi niciodată un astfel de telefon la cineva în mână, pentru că vor fi disponibile foarte puține unități și doar cei care fac parte din Snapdragon Insiders vor putea să îl cumpere. Prețul este de 1.500 de dolari americani, însă telefonul vine în pachet cu o pereche de căști true wireless cu branding Qualcomm, cât și cu un încărcător rapid și cablu de alimentare.

Din punct de vedere al specificațiilor, pare că avem de a face cu un ROG Phone 5 de la ASUS, puțin modificat și cu o serie de alegeri de design cel puțin ciudate pentru 2021.

Curios, acest model nu este echipat cu cel mai puternic procesor Qualcomm, Snapdragon 888 Plus, ci cu 888 „standard”. Acesta beneficiază de 16 GB memorie RAM, 512 GB stocare internă și un ecran de 6,78” cu un panel OLED de la Samsung la 144 Hz. De asemenea sticla folosit[ pentru a-l proteja este Gorilla Glass Victus, iar senzorul de amprentă, amplasat, curios, pe spatele telefonului, folosește tehnologia #D Sonic Sensor Gen 2 a companiei. Acumulatorul are capacitate de 4.000 mAh și oferă suport pentru  Quick Charge 5 la 65W, nu la 100W, cât „duce” acest standard.

Pe spate avem și un modul cu trei senzori foto în format 64 + 12 + 8 megapixeli (wide, ultra wide, zoom), aceiași pe care i-am mai întâlnit anterior pe modele precum ZedFone 7 Pro sau Pixel 5. Camera frontală are rezoluție de 24 megapixeli. Desigur, telefonul permite filmări în rezoluție 8K la 30 de cadre pe secundă sau 4K la 60 cadre, cât și posibilitatea de a înregistra simultan trei fluxuri video 4K HDR, sau de a capta trei fotografii de 28 megapixeli simultan.

Ce este ciudat însă, este design-ul telefonului. Pe partea din față, ecranul nu este decupat în niciun fel, însă are margini negre deasupra și sub ecran, la fel ca telefoanele din urmă cu 3-4 ani, în timp ce senzorul de amprentă de pe spate pare să fie o „relicvă” a telefoanelor de acum mai bine de 5 ani. Samsung a integrat senzorii de amprentă Qualcomm sub ecranul OLED, deci nu este o limitare de tehnologie.

Specificații Smartphone for Snapdragon Insiders

  • Ecran: 6.78”, OLED, 144 Hz
  • CPU: Snapdragon 888
  • RAM: 16 GB
  • Stocare: 512 GB
  • Camera foto: 64 MP (wide), 12 MP (ultra-wide), 8 MP (zoom)
  • Camera frontala: 28 MP
  • Baterie: 4.000 mAh, Quick Charge 5.0 65W
  • Software: Android 11
  • Altele: senzor de amprentă pe spate, accesorii în pachet

Când se lansează telefonul Qualcomm

Spuneam că telefonul vine cu o pereche de căști true wireless. Acestea par să fie o versiune „rebrand” a căștilor Master Dynamic MW08, care separat costă 299 dolari. Astfel, 300 de dolari din prețul de 1.500 este justificat de aceste căști. De altfel, nu există multe alte telefoane care la 1.200 sau chiar 1.500 dolari să ofere 16 GB RAM și 512 GB stocare internă. Privit în ansamblu, în comparație cu un iPhone sau un Galaxy S21 Ultra, pachetul Smartphone for Snapdragon Insiders își justifică prețul.

Telefonul va fi disponibil din luna august în SUA, China, Marea Britanie și Germania. Curios este însă și faptul că Smartphone for Snapdragon Insiders se lansează abia acum, după lansarea Snapdragon 888 Plus și la doar câteva luni distanță de debutul unui nou chipset, presupusul Snapdragon 895, care va oferi cu siguranță un aport mare de performanță după trecerea la noi nuclee ARM și adopția procesului de fabricație pe 4nm.

sursa: Qualcomm, via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult