Smartphone-ul Samsung Galaxy S5 ar putea să recunoască ochii utilizatorului

Smartphone-ul Samsung Galaxy S5 ar putea să recunoască ochii utilizatorului

Piaţa telefoanelor mobile va fi marcată la începutul lui 2014 de lansarea lui Samsung Galaxy S5. Zvonurile despre viitorul top de gamă al producătorului numărul unu modial apar din ce în ce mai des şi multe par să se confirme între ele. Cele mai importante zvonuri vorbesc despre o carcasă metalică sau cu structură metalică, cel puţin pentru o versiune a terminalului. Este foarte posibil ca ecranul lui Galaxy S5 să aibă o diagonală mai mică de 5.5”, dar mai mare decât 5”, pentru a aduce ceva în plus faţă de Galaxy S4 şi pentru a nu afecta vânzările lui Galaxy Note 3. Panoul ecranului ar putea fi primul cu rezoluţie de 2560×1440 pixeli.

Samsung Galaxy S5 - o imagine randată de un fan

Astăzi aflăm că viitorul top de gamă de la Samsung ar putea fi livrat cu un sistem ce scanează irisul utilizatorului pentru a debloca ecranul. Nu, nu este o tehnologie atât de complicată precum sună. Ea nu trebuie confundată cu scanarea retinei, ce necesită aparatură specială şi o distanţă mică între ochi şi scaner. Cel mai probabil camera foto frontală a smartphone-ului va fi folosită pentru a obţine o imagine a ochilor. Va fi interesant de văzut cum va trece producătorul peste probleme legate de lumina ambientală scăzută sau încercări de păcălire a sistemului.

Atunci când utilizatorul se află într-un loc slab iluminat, pupilele sunt dilatate, iar fotografierea irisului este problematică. Luminozitatea ecranului ar putea fi folosită pentru contractarea pupilelor sau smartphone-ul ar putea avea integrată o sursă de lumină în panoul frontal. O altă problemă ar putea fi calitatea fotografiei realizate în condiţii de lumină slabă. Irisul are detalii foarte fine, detalii ce pot fi pierdute în zgomotul de imagine. Aşa cum unii au încercat să păcălească recunoaşterea feţei cu ajutorul unei fotografii, sunt sigur că unii vor încerca acelaşi lucru cu sistemul despre care am vorbit mai sus. Nu ştim încă data la care va fi lansat Samsung Galaxy S5, însă producătorul s-ar putea să-l aducă pe piaţă mai devreme decât ne-am fi aşteptat. O lansare între CES 2014 şi MWC 2014 este foarte probabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News