Snapdragon 660, noul chipset mid-range de la Qualcomm, ar putea fi anunţat foarte curând

08.05.2017
Snapdragon 660, noul chipset mid-range de la Qualcomm, ar putea fi anunţat foarte curând

Qualcomm se pregăteşte să lanseze un nou chipset mid-range, care să completeze oferta de generaţie nouă, care a pornit cu noul Snapdragon 835. Conform unui comunicat de presă scăpat pe internet înainte de data lansării, noul Snapdragon 660 ar putea fi anunţat mâine, 9 mai, şi va fi bazat pe aceeaşi tehnologie folosită pentru dezvoltarea modelului flagship, însă pe un proces de fabricaţie de generaţie veche.

Snapdragon 660 a fost deja depistat pe listele de specificaţii hardware ale unor smartphone-uri încă neanunţate precum Nokia 7, Xiaomi Mi Max 2 sau Xiaomi Redmi Pro 2 şi pare să fie versiunea mai nouă şi mai puternică a lui Snapdragon 650 de anul trecut. Acesta va beneficia de un procesor cu opt nuclee pe arhitectură de 14 nm (FinFET), asemeni generaţiei precedente de procesoare, însă noile nuclee vor fi versiuni mai lente ale celor folosite pentru realizarea lui Snapdragon 835 (Kryo sau o altă alternativă proprietară).

Dispozitivele echipate cu noul chipset ar putea oferi capabilităţi de filmare în rezoluţie 4K, performanţă ridicată în aplicaţii cu grafică 3D în timp real (şi suport pentru rezoluţii mai mari) şi probabil că o autonomie ridicată faţă de modelul precedent. Nu în ultimul rând, mai mult ca sigur, telefoanele cu Snapdragon 660 vor beneficia de tehnologia QuickCharge, care asigură alimentare rapidă a acumulatorului.

Nu rămâne decât să aşteptăm până mâine să vedem dacă aceste zvonuri au sau nu o bază reală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult