Snapdragon 7, succesorul pe 4nm al modelului SD 778G primește specificații neoficiale

06.04.2022
Snapdragon 7, succesorul pe 4nm al modelului SD 778G primește specificații neoficiale

Snapdragon 7 este versiunea mai accesibilă a celebrului Snapdragon 8 Gen 1, realizat folosind același proces de fabricație pe 4nm și intenționat pentru dispozitive din gama mid-range superioară.

Lansat în luna mai a anului trecut, Snapdragon 778G a primit doar un upgrade minor, sub forma versiunii Snapdragon 778G Plus 5G, lansată în luna octombrie. Așteptat nu mai târziu de luna viitoare, înlocuitorul Snapdragon 7 ar trebui să ofere un salt de performanță mult mai consistent, permis de folosirea unei tehnologii de fabricație mai eficientă și alte îmbunătățiri aduse la nivelul arhitecturii de procesor.

Potrivit listei neoficiale cu specificații dezvăluită de Digital Chat Station, o cunoscută sursă de zvonuri din China, noul chipset dispune de CPU octa-core format din patru nuclee ARM Cortex-A710 la 2.36GHz și întă patru nuclee Cortex-A510, optimizate pentru eficiență și setate la o frecvență de 1.8GHz. Accelerarea grafică este lăsată în seama unui GPU din seria Adreno 662, cu performanțe superioare soluției Adreon 660 regăsită la chipsetul mai costisitor, dar mai vechi, Snapdragon 888.

Potrivit zvonurilor de până acum, Qualcomm va dezvălui noua soluție mid-range, Snapdragon 778G, alături de versiunea Plus a vârfului de gamă Snapdragon 8 Gen 1, cu ocazia evenimentului Qualcomm 5G summit programat deja pentru luna mai.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult