Snapdragon 775 aduce capabilități high-end pe telefoane mid-range: Wi-Fi 6E, mmWave 5G și DDR5

08.03.2021
Snapdragon 775 aduce capabilități high-end pe telefoane mid-range: Wi-Fi 6E, mmWave 5G și DDR5

Qualcomm a anunțat în luna decembrie chipset-ul Snapdragon 888, noul model de top al său, iar recent a dezvăluit și Snapdragon 870, o revizie mai puternică pentru Snapdragon 865. Totuși, până acum nu a anunțat și următoarea generație de chipset-uri pentru telefoane mid-range premium, care să ofere funcții avansate și performanță bună la un preț mai mic. Se pare însă că un Snapdragon 775 este iminent și va asigura acces la o serie de funcții avansate, pe care le găseam anterior doar pe flagship-uri.

Chipset-ul Snapdragon 775 va fi un chipset puternic pentru gama mid-range premium

O fotografie publicată de „xiaomiui”, leaker care oferă informații despre dispozitive Xiaomi înainte de anunțul oficial, dezvăluie detalii aproape complete despre Snapdragon 775 și 775G, cele două chipset-uri mid-range superioare pe care ar trebui să le vedem în viitorul foarte apropiat.

Qualcomm pare să fi ales o arhitectură pe 5nm pentru noile modele, la fel ca Snapdragon 888. Acest lucru va aduce de la sine un consum redus de energie și probabil performanță mai înaltă. Noul procesor va folosi nuclee Kryo din seria 600, va fi compatibil cu memorie RAM LPDDR4X la 2400 MHz sau LPDDR5 la 3200 MHz și stocare UFS 3.1. Acestea sunt capabilități pe care în anii precedenți le vedeam doar pe modele high-end.

snapdragon 775 specs

La capitolul captură de imagini și clipuri video, acest chipset va integra un procesor de imagine Spectra 570, cu capabilitate de captură video 4K la 60 de cadre pe secundă. Acest chipset va permite utilizarea a trei camere foto de 28 megapixeli simultan, în timp ce captura video dublă ar putea funcționa pe două camere simultan: una de 64 megapixeli și una de 20 megapixeli.

La capitolul conectivitate, Snapdragon 775 va putea folosi Wi-Fi 6E, cea mai nouă revizie a standardului de conectivitate wireless, Bluetooth Milan, LTE Cat18 și, pentru prima dată pe telefoane mid-range, mmWave 5G. Nu în ultimul rând, Qualcomm va integra și un cip audio WCD9380/WCD9385, necesar pentru certificarea Snapdragon Sound.

Având în vedere sursa acestor informații, putem presupune că Xiaomi deja lucrează la un smartphone cu Snapdragon 775, însă nu putem fi siguri dacă acesta va fi primul care va fi anunțat, sau dacă alți parteneri Qualcomm vor ajunge cu astfel de dispozitive pe piață înainte.

sursa: xiaomiui

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult