Snapdragon 8 Gen 2 cu „overclock” urmează să ajungă pe telefoane în curând. Samsung avea exclusivitate

28.06.2023
Snapdragon 8 Gen 2 cu

Samsung a avut un avantaj major anul acesta, fiind unul dintre primii producători telefoane cu acces la noul procesor Snapdragon 8 Gen 2, ba chiar într-o versiune „specială”, numită „for Galaxy”. Aceasta nu doar că era exclusivă Samsung, dar oferea și performanță în plus, având frecvențe crescute pentru CPU și GPU, într-o manieră similară cu variantele „Plus” de la Qualcomm din anii precedenți. Se pare că exclusivitatea Samsung a expirat după jumătate de an, iar în curând și alte telefoane vor primi varianta cu overclocking a chipset-ului de mobil.

Cipul Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy va fi relansat sub numele „Leading Version”

Qualcomm încă nu a anunțat nimic în mod oficial despre Snapdragon 8+ Gen 2, întrucât se pare că această versiune nu va exista, cel puțin nu cu acest nume. Conform contului de Weibo al Redmagic, brandul de telefoane de gaming de la Nubia, următorul său telefon de gaming, Redmagic 8S Pro va fi echipat cu un nou procesor numit „Snapdragon 8 Gen 2 Leading Version”. Această variantă ar avea un CPU care atinge frecvențe de 3,36 GHz, la fel ca varianta „for Galaxy”, integrată pe telefoanele din gama Galaxy S23 de la Samsung.

Redmagic 8s Pro Snapdragon 8 Gen 2 Leading version

Avantajul lui Redmagic 8S Pro ar fi însă faptul că acest cip va primi răcire mai bună decât pe telefoanele Samsung. Nu doar că acesta este un model de gaming, deci camerele nu primesc o atenție deosebită, oferind mai mult loc la interior pentru un sistem de răcire mai mare, dar telefoanele Redmagic integrează ventilatoare în carcasă de câteva generații deja.  Astfel, la utilizare intensă, pe perioade mai lungi de timp, modelul Redmagic ar putea funcționa fără degradarea performanței.

Așa cum am văzut în testele cu Galaxy S23 Ultra, Telefonul Samsung ajunge la 65% din performanța totală a cipului după doar 20 de minute de gaming intens, așa cum relevă testul de stres din 3DMark.

Redmagic 8S Pro urmează să fie primul model echipat cu Snapdragon 8 Gen 2 Leading Version, și va fi anunțat oficial în luna iulie.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult