Snapdragon 835 – teste de performanţă neoficiale

07.12.2016
Snapdragon 835 - teste de performanţă neoficiale

Menţionat în trecere de producătorul Qualcomm, care anunţa luna trecută că va produce următorul chipset pentru telefoane high-end în parteneriat cu Samsung folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, Snapdragon 835 a fost observat în arhiva cu rezultate GFXBench, oferind o primă impresie despre sporul de performanţă adus.


Pentru început, Snapdragon 835 diferă de seria Snapdragon 820 prin folosirea unei configuraţii cu CPU octa-core, funcţionând la 2.2 GHz. Spre comparaţie, chipsetul Snapdragon 821 echipat cu un CPU quad-core poate atinge frecvenţa de 2.35 GHz folosind două dintre nucleele de procesare disponibile şi 2.2 GHz pentru celelalte două. Desigur, nici noul nucleu Kryo nu poate susţine frecvenţa nominală de funcţionare pentru toate 8 nuclee de procesare, însă dublarea unităţilor de procesare disponibile aduce un spor de performanţă semnificativ.


La partea de GPU, nucleul Adreno 540 oferă performanţe superioare implementării folosită cu seria de telefoane iPhone 7 Plus, atât timp cât este menţinută rezoluţia 1080p. Desigur, la rezoluţie QHD diferenţa de performanţă ar fi în favoarea modelului iPhone 7 Plus cu ecranul funcţionând la o rezoluţie inferioară.
 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult