Solarin, un nou smartphone care promite securitate imbatabilă

06.06.2016

Produs de Sirin Labs, o companie nou intrată în piaţa smartphone, Solarin este un produs cu funcţii avansate de securitate, adresat celor care doresc să poată desfăşura comunicaţii securizate fără teama de a fi interceptaţi.

Potrivit anunţului oficial de lansare „Solarin încorporează cele mai avansate tehnologii pentru securitate, care în prezent nu sunt disponibile în afara agenţilor”. Lucrând în parteneriat cu producătorul KoolSpan, Sirin Labs a echipat telefonul Solarin cu tehnologii de criptare chip-to-chip dezvoltate iniţial pentru uz militar, bazate pe algoritmul AES pe 256 biţi. În plus, utilizatorii au la dispoziţie un „Security Switch”, luând forma unui buton fizic care permite comutarea telefonului în modul protejat, permiţând apeluri de voce securizate care nu pot fi interceptate prin mijloace tradiţionale.

Totuşi, având în vedere faptul că Sirin Labs este o companie nou apărută şi fără istoric anterior, este greu de spus făcute vor fi într-adevăr respectate.

Echipat cu un ecran QHD de 5.5” şi chipsetul Snapdragon 810, cameră foto de 23.8MP şi adăpostit într-o carcasă cu finisaje de lux, Sirin Labs Solarin este adresat cumpărătorilor cu buget foarte generos, dispuşi să plătească nu mai puţin de 14000 dolari în schimbul promisiunii că vor putea comunica în siguranţă deplină cu partenerii de afaceri.

Apple dezvoltă un sistem de securitate care va împiedica deblocarea iPhone-urilor parolate
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult