Sondaj: 82% dintre utilizatorii de Android nu își doresc să treacă la iPhone 13

04.09.2021
Sondaj: 82% dintre utilizatorii de Android nu își doresc să treacă la iPhone 13

Site-ul de telefoane SH din SUA SellCell a realizat un sondaj de opinie între utilizatorii săi, iar rezultatele spun că majoritatea celor care folosesc telefoane cu Android nu au în plan să facă trecerea de la acestea la iPhone. Procentul celor care ar face trecerea este în scădere, iar motivele sunt multiple, însă sunt similare cu majoritatea criticilor pe care platforma iOS și telefoanele Apple le primesc de mulți ani.

Utilizatorii de Android și-ar dori mai multă libertate și senzor de amprentă pe iPhone 13

SellCell a realizat sondajul cu 5.000 de participanți peste 18 ani din SUA și a descoperit că doar 18% dintre cei care folosesc deja Android ar trece la un iPhone 13, în scădere față de peste 30% care erau dispuși să facă schimbarea la iPhone 12 anul trecut. Motivele sunt multiple, însă printre cele mai des întâlnite sunt lipsa unui senzor de amprentă (31,9%), lipsa personalizării în iOS (16,7%) și imposibilitatea de a instala aplicații din alte surse în afară de App Store (12,8%).

Printre motive se mai numără și faptul că telefoanele cu Android la aceleași prețuri tind să ofere hardware mai performant sau un design mai atrăgător (12,1%), cât și faptul că Apple plănuiește să înceapă scanarea fotografiilor din telefon și iCloud în căutarea de pornografie infantilă (10,4%).

iphone 13 android

Restul de motive nu au avut foarte mulți „susținători”. Se pare că nu foarte mulți evită iPhone-urile pentru că sunt scumpe, doar 4,5% dintre cei care au răspuns invocând acest motiv. De asemenea, faptul că nu există opțiuni pliabile, sau că nu există multi-tasking split screen nu sunt motive foarte des întâlnite pentru refuzarea de a folosi un iPhone.

Suportul software longeviv este cel mai mare avantaj Apple

Pe de altă parte, cei 18% care au răspuns că ar trece la un iPhone invocă în special suportul software extins, peste 50% dintre utilizatorii de Android interesați de iPhone 13 alegând acest motiv. Pe locul al doilea ar fi integrarea în ecosistemul Apple, cu 23,8%, în timp ce 11,4% sunt interesați de măsurile de siguranță pe care Apple le folosește pe dispozitivele sale mobile.

Design-ul compact, interfața iOS, prețurile sau specificațiile nu au fost motive pentru a alege iPhone 13 decât pentru foarte puțini dintre cei care au răspuns.

sursa: SellCell

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult