Sony a anunţat un nou senzor pentru telefoane mobile: 21MP, focalizare cu detecţie de fază şi HDR avansat

17.11.2014
Sony a anunţat un nou senzor pentru telefoane mobile: 21MP, focalizare cu detecţie de fază şi HDR avansat

Sony este unul dintre cei mai mari producători de senzori foto, modelele din gama Exmor RS devenind celebre deoarece au fost implementate atât în telefoanele proprii din gama Xperia, cât şi în produsele rivalilor de la Apple, Samsung, LG sau Motorola. Compania a anunţat astăzi că a ridicat stacheta calităţii cu un nou model de senzor, IMX230 urmând să ofere o focalizare foarte rapidă şi o procesare HDR superioară modelelor anterioare.

Noul senzor Exmor RS IMX230 este un înlocuitor pentru modelul IMX220, pe care l-am văzut la lucru pe terminalele Xperia de vârf începând cu modelul Z1. La fel ca predecesorul său, noul senzor Sony foloseşte un design Stacked CMOS pentru a oferi o suprafaţă de captură cât mai mare, rezoluţia sa crescând însă la 21 MP reali iar dimensiunea fizică fiind coborâtă uşor la 1/2,4”.

Principala caracteristică a noului senzor este însă sistemul de focalizare cu detecţie de fază, producătorul afirmând că IMX230 este primul produs care încorporează această tehnologie direct în matricea de fotocelule. Implementarea Sony foloseşte nu mai puţin de 192 de puncte de focalizare, ceea ce permite urmărirea sigură a subiectelor în mişcare, însă companie nu a dezvăluit câte dintre acestea sunt cu detecţie de contrast şi câte folosesc noua detecţie de fază.

Cea de-a două caracteristică este procesarea HDR performantă. Făcând două expuneri în acelaşi timp şi combinând rezultatele într-un singur cadru, aceasta va fi disponibilă atât pentru captura video 4K cât şi pentru captura foto. Compania afirmă că îmbinarea dintre noul motor de procesare HDR şi designul Stacked CMOS va permite captura unor imagini cu o luminozitate mare şi o dinamică amplă.

Senzorul Sony Exmor RS IMX230 va fi disponibil începând cu luna aprilie a anului viitor la un preţ de circa 18 dolari. Compania va lansa şi o versiune mai mică cu diagonală de 1/3,06” şi rezoluţie de 16 MP, acesta urmând să fie disponibilă în cursul lunii iunie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News