Sony anunță Xperia 5 II, un telefon compact pentru fotografie și gaming

17.09.2020
Sony anunță Xperia 5 II, un telefon compact pentru fotografie și gaming

Cum era de așteptat, după modelul Xperia 1 II, Sony a lansat și varianta sa compactă, Xperia 5 II, păstrând cadența lansărilor de anul trecut. Cele două dispozitive sunt foarte similare în termeni de capabilități și performanță, însă diferența majoră între ele este la nivelul ecranului. În locul unui display imens cu rezoluție 4K, Xperia 5 II folosește un panel mai mic, pe același raport de aspect 21:9, dar cu rezoluție Full HD. Sony prezintă acest model drept unul pentru fotografie și gaming, integrând pentru prima dată pe un dispozitiv mobil al producătorului japonez un panel la 120 Hz.

Xperia 5 II este mai mic, dar la fel de puternic

Xperia 5 II pare să fie telefonul pe care majoritatea utilizatorilor care sunt în căutarea unui dispozitiv premium compact și l-ar putea dori. Acesta are un ecran cu diagonală de 6,1”, beneficiază de un chipset de top, Snapdragon 865 cu modem 5G, are un ecran rapid care integrează și tehnologie de reducere a efectului de Motion Blur, dar care și răspunde rapid la atingeri, cu un panou touch la 240 Hz. Restul configurației este completată de 8 GB RAM, la fel ca în cazul Xperia 1 II, baterie de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 18W, din nou, la fel ca în cazul modelului mai mare și un sistem de camere identic.

Ce lipsește însă de la sistemul de camere cu trei senzori de 12 megapixeli este un senzor 3D TOF. De asemenea, Xperia 5 II vine și într-o variantă cu 128 GB stocare, pe lângă varianta de 256 GB. Practic, Sony a împachetat toată tehnologia din Xperia 1 II într-un corp mai mic, i-a pus un ecran mai performant și a păstrat până și jack-ul de căști. Desigur, telefonul este rezistent la apă și praf, însă încărcarea wireless s-a pierdut pe drum, din păcate.

Xperia 5 II_in-hand_viewing_one_hand

Este interesant însă faptul că Sony continuă să integreze tehnologii de top la capitolul captură foto și video pe aceste modele. De exemplu, Xperia 5 II vine cu sistemul Real-Time Eye AF, care a debutat pe camerele foto Sony Alpha, care poate focaliza în rafale de 20 de cadre pe secundă precis. Mai mult, acesta este primul telefon din lume care poate să filmeze material video HDR în slow-motion la rezoluție 4K și 120 de cadre pe secundă, adică o încetinire de 5 ori față de redarea obișnuită la 24 de cadre pe secundă.

Chiar dacă ecranul nu mai este unul 4K, și acest model are un mod de funcționare „Creativ”, care oferă o acuratețe ridicată a culorilor, fiind calibrat din fabrică de CineAlta.

Cât costă noul telefon Xperia „compact”

Prețul pentru Europa este de 899 euro, iar Sony spune că telefonul va ajunge și în magazinele din România în toamna anului 2020. Din păcate, acesta nu va beneficia de noul Android 11, urmând a fi lansat cu Android 10 din fabrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult