Sony ar putea renunţa la divizia de mobile

Sony ar putea renunţa la divizia de mobile

În ciuda faptului că are pe piaţă produse de succes precum gama de console PlayStation şi o reputaţie foarte bună în rândul utilizatorilor de smartphone-uri şi televizoare, compania Sony nu o duce foarte bine pe plan financiar. Spre finalul anului trecut, oficialii Sony au dezvăluit că în încercarea de a aduce divzia de mobile pe profit se vor concentra pe lansarea unui număr mai mic de terminale în 2015. Acum însă nu este scoasă din discuţie nici vânzarea acestei componente a business-ului.

Conform Reuters, compania japoneză ar fi interesată fie să vândă, fie să atragă un partener de partea sa pentru a dezvolta dispozitivele mobile Xperia. Această strategie nu ar fi deloc ieşită din comun, având în vedere că în 2014, Sony a vândut divizia de computere VAIO, care aducea o gaură în profitul companiei an de an. Divizia de mobile nu a reuşit să devină profitabilă în anii precedenţi, urmând o cale asemănătoare cu cea care produce televizoarele Bravia.

Încă de când a ajuns la conducerea Sony, Kaz Hirai a avut o atitudine vestică cu referire la business spre diferenţă de predecesorii săi. Acesta a insistat ca echipele interne să colaboreze mai mult pentru dezvoltarea  de produse şi servicii noi, a avut curajul să renunţe la componente neprofitabile şi a declarat public faptul că diviziile mobile şi TV au nevoie de o strategie nouă. Probabil că 2015 va fi anul în care vom vedea noile planuri pentru acestea, indiferent dacă vor rămâne sau nu o parte integrală a companiei.

Conform estimărilor, în ciuda vânzării a peste 10 milioane de unităţi PlayStation 4 în cursul anului fiscal care se termină în luna martie, doborând recordurile tuturor generaţiilor precedente de console Sony, este aşteaptă o gaură în buget de 1,9 miliarde de dolari.

Sony pregăteşte deja următorul smartphone din gama Xperia Z, presupusul Z4, care este aşteptat în cadrul Mobile World Congress 2015 în Barcelona. Conform zvonurilor, compania plănuieşte să lanseze acest terminal în două variante: una cu display Full HD şi una cu display QHD, în ciuda declaraţiilor de anul trecut care spuneau că durata de viaţă a bateriei este mai importantă decât rezoluţia display-ului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult