Sony Ericsson W715: Walkman, navigator GPS şi Internet

12.01.2009
Sony Ericsson W715: Walkman, navigator GPS şi Internet

Începutul lui 2009 aduce melomanilor o ofertă din faţa căreia cu greu se pot da la o parte – noul telefon Walkman Sony Ericsson W715. Sunetul de calitate specific playerelor multimedia de top se regăseşte într-un terminal care, mai mult, este înzestrat cu o mulţime de dotări după care tânjim şi oftăm îndelung: GPS, HSDPA, Wi-Fi, servicii YouTube etc. Cei care pun la îndoială calitatea experienţei audio, au garanţia producătorului că W715 oferă acelaşi sunet ca şi SE W980, telefon votat anul trecut drept cel mai bun din acest punct de vedere.

SE W715 mai are şi alte atracţii menite să-ţi îmbunătăţească relaţia dintre tine şi companionul tău favorit: accelerometru, TrackID, SensMe (muzică aleasă în funcţie de starea ta de spirit), Shake Control (trecerea la piesa următoare prin scuturarea dispozitivului) şi nu în ultimul rând Walkman Player 3.0.

Sony Ericsson W715

Camera foto/video nu a fost niciodată un atu al telefoanelor Walkman Sony Ericsson (cred că doar W800 şi W810 au fost lăudate pe vremea lor), iar W715 se conformează destul de trist din păcate acestui fapt dovedit. Rezoluţia de 3.15 MP este decentă, opţiunea de geotagging e şi ea binevenită, în schimb lipsa autofocusului şi înregistrarea video la doar 15 cadre pe secundă (la rezoluţie QVGA) nu ne place oricât de mult ar încerca să ne convingă cineva că merge şi aşa.

Ecranul este bunicel, cu ai săi 2.4 inch şi 240 x 320 pixeli. Am spus bunicel pentru că numărul de culori pe care poate să le afişeze se opreşte la 256K, ceea ce nu înseamnă că se va vedea prost, însă la 16M culori ar fi fost optim.

Pe meleagurile României, walkman-ul W715 va fi comercializat exclusiv în reţeaua Vodafone, la preţul de 290 Euro + TVA. Încă nu a apărut în ofertă, dar este aşteptat în prima parte a anului 2009, până cel târziu în martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News