Sony Ericsson W995, primul Walkman cu cameră de 8 MP

16.02.2009
Sony Ericsson W995, primul Walkman cu cameră de 8 MP

Sony Ericsson este pe valuri la Mobile World Congress, după ce a acaparat auditoriul cu telefonul Idou (se pronunţă “I do”), primul dotat cu o cameră foto de 12 MP. Alături de acesta, şi-a făcut apariţia un slider de top: SE W995, nume de cod Hikaru. Până acum, SE W902 era Walkman-ul japonez-suedez cu cea mai impozantă cameră (5 MP), însă W995, cu ai săi 8.1 MP, îl va detrona în Q2 2009, dată la care se preconizează că va ajunge în magazine. Mai mult, Sony Ericsson W995 ne surprinde într-un mod cât se poate de plăcut prin prezenţa jack-ului audio de 3,5 mm. Este primul dispozitiv mobil de la SE care integrează aşa ceva.

Sony Ericsson W995 se prezintă drept un companion solid, elegant şi inteligent. Carcasa cu finisaj metalic dezvăluie prin culisare clasica tastatură alfanumerică, bine spaţiată şi cu taste potrivite ca mărime atât pentru degetele unui pianist, cât şi pentru cele ale unui individ cu genă de viking. De notat şi suportul “Kickstand” – un picior rabatabil care ajută la poziţionarea telefonului pe birou.

Sony Ericsson W995

Interiorul adăposteşte dotări specifice telefoanelor high-end: HSDPA, Wi-Fi, GPS, slot M2 (card de 8 GB inclus în pachet) şi o mulţime de aplicaţii, printre care Walkman Player 4.0 (ultima versiune a player-ului multimedia dezvoltat de Sony Ericsson), YouTube, Wayfinder Navigator (ghidare prin GPS), Shake Control, Picture Blogging ş.a.m.d. Ecranul măsoară 2.6 inch şi are o rezoluţie de 240 x 320 pixeli.

În final, putem afirma că Sony Ericsson W995 este un telefon multimedia promiţător, chiar dacă nu la fel de impresionant precum Idou. Rămâne să vedem preţul la care se va comercializa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News