Sony Ericsson Yari – un Wii miniaturizat

Sony Ericsson Yari - un Wii miniaturizat

Anunţat astăzi, noul Sony Ericsson Yari aduce în premieră pe piaţa telefoanelor mobile controlul gestual de la distanţă (a nu se confunda cu accelerometrul). Experienţa de gaming va fi una cum nu ai mai întâlnit până acum decât pe consolele Nintendo Wii. Spre deosebire de aceasta, Yari nu vine însoţit de accesorii (telecomandă, volan, trambulină etc.) cu ajutorul cărora să recepţioneze şi să interpreteze mişcările tale ci le recunoaşte pur şi simplu prin intermediul unui senzor.

Partea de divertisment este chiar mai complexă decât atât: Sony Ericsson Yari dispune de funcţia Music Call” ce îţi dă posibilitatea de a trimite melodii către persoanele cu care te afli într-o conversaţie. De asemenea, Yari poate trimite prin SMS informaţii despre locul în care te afli. Nu în ultimul rând, menţionăm şi facilitatea “Gaming Carousel” de acces direct la jocurile aflate pe calculator.

Noul Yari este primul telefon cu opţiunea de control total al jocului prin gesturi lansat în afara pieţei japoneze. Cu ajutorul acestei tehnologii, pasionaţii de jocuri vor putea să aibă acces la o paletă largă de mişcări fără ca tastatura telefonului să reprezinte o piedică. Pentru cei care au aşteptări complete de la un telefon mobil, noul Yari are o gamă variată de opţiuni, precum camera foto de 5 MP sau player-ul muzical performant”, a declarat Catherine Cherrz, Market Business Manager Sony Ericsson.

Sony Ericsson Yari

Să trecem în revistă acum şi „clasicele specificaţii”: ecran de 2.4 inch cu rezoluţie QVGA, cameră foto de 5 MP (autofocus, Face Detection, stabilizare, Geo-tagging), GPS, HSDPA, Stereo Bluetooth şi slot microSD. Observaţi că Sony Ericsson a început să introducă pe dispozitive slotul microSD în locul celui de tip Memory Stick Micro (M2), dezvoltat de către Sony.

Ei, ce părere aveţi? Deşi la prima vedere nu pare un gadget ieşit din comun, Sony Ericsson Yari vine cu câteva inovaţii foarte interesante. Abia aştept să le testez, însă (mă) îndemn la răbdare. Telefonul este programat să apară în magazine în ultima parte a anului 2009.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News