Sony Honami, viitorul smartphone cu senzor foto mare

03.05.2013
Sony Honami, viitorul smartphone cu senzor foto mare

Sony s-a impus în ultimii ani pe piaţa aparatelor foto de tip mirrorless şi vrea să folosească lunga tradiţie în acest domeniu pentru a îmbunătăţi camerele integrate în smartphone-uri. Nu este prima dată când auzim despre un smartphone semnat Sony care se adresează celor care doresc o calitate excelentă a imaginii. Acum aflăm că terminalul cu nume de cod Honami va integra un senzor foto foarte mare. Pentru a avea o perspectivă, senzorul din acest smartphone va fi mai mare decât cel folosit cel mai des în aparatele foto compacte la ora actuală.

Cât va fi de mare viitorul senzor al lui Sony Honami

Sony Honami nu va încerca să detroneze Nokia 808 PureView. Graficul de mai sus, realizat de cei de la VR-Zone.com, ne arată dimensiunile comparative ale celor mai importanţi senzori de pe piaţă. Pentru cei care sunt familiari cu aparatele foto compacte de top, Honami va avea senzorul mai mare decât al modelelor G de la Canon. În faţa lui va fi amplasat un obiectiv din sticlă de calitate, cu indicativul Cyber-Shot G. Procesarea imaginii va fi realizată la fel ca pe aparatele foto ale companiei japoneze, iar interfaţa grafică a aplicaţiei  foto va fi modificată semnificativ.

Sony are planuri mari pentru camera foto din smartphone

Sony Honami nu va fi un dispozitiv foarte subţire, dar nici nu va merge pe urmele modelelor 808 sau N8 de la Nokia, cu o protuberanţă semnificativă pe spate. Se presupune că el va avea un ecran de 5” cu rezoluţie full HD, iar senzorul CMOS de 1/1.6” va avea o rezoluţie de 16 MP sau 20 MP. Sony Honami, cu indicativul intern C670X este aşteptat pe piaţă la începutul toamnei. Suntem curioşi să vedem cum va încerca Sony să se impună în zona foto a smartphone-urilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News