Sony închide programul de testare Xperia Beta

15.07.2016
Sony închide programul de testare Xperia Beta

Divizia de mobile de la Sony nu o duce prea bine în ultima vreme, însă compania şi-a ţinut fanii dedicaţi aproape prin programul Xperia Beta. Acesta oferea celor înscrişi acces la noile actualizări pentru sistemul de operare Android şi noile versiuni ale interfeţei proprietare cu mai multe luni în avans, lucru care i-a mulţumit pe cei care au fost alături de acest brand de-a lungul anilor. Din păcate însă, Xperia Beta va înceta să primească noi versiuni de software.

Sony a confirmat faptul că programul Xperia Beta a fost oficial anulat. Cei care încă folosesc software beta pe terminale Xperia Z2 şi Xperia Z3 vor primi în cursul următoarelor săptămâni un nou update care îi va aduce la cea mai recentă variantă finală de software. Este vorba despre versiunea 23.5.A.1.238 de firmware, care va fi disponibilă prin update OTA. Acesta va apărea ca un update obişnuit şi va putea fi aplicat fără alte dezavantaje. Utilizatorii îşi vor păstra toate detaliile personale şi orice conţinut stocat în memoria telefonului.

Sony a adus multe smartphone-uri mai vechi la cea mai recentă versiune de Android, 6.0 Marshmallow, şi probabil că va repeta această mişcare şi cu noul 7.0 Nougat odată ce acesta ajunge în mod oficial pe piaţă. Probabil că timpul investit în dezvoltarea programului Xperia Beta nu era justificat de numărul mic de utilizatori care beneficiau de el, resursele fiind mai bine investite în dezvoltarea de software pentru dispozitivele mai noi din ofertă.

Cele mai recente smartphone-uri de la Sony, Xperia X şi Xperia X Perfomance nu puteau fi înscrise în programul Xperia Beta.

Citeşte şi Sony pregăteşte un nou flagship: Xperia X Performance cu display HDR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult