Sony pregătește IMX903 și IMX907 pentru viitoarele generații smartphone

25.07.2023
Sony pregătește IMX903 și IMX907 pentru viitoarele generații smartphone

Sony are în portofoliu unele dintre cele mai performante soluții pentru camere smartphone, însă IMX903 și IMX907 se încadrează mai degrabă la gama de medie, urmând să livreze performanțe superioare la prețuri competitive.

În timp ce Sony IMX989 face impresie bună pe telefoane-flagship ca Xiaomi 13 Pro, costul și faptul că modulul complet de lentile abia încape în camera telefonului nu-l recomandă ca o soluție pentru utilizatorii de rând. În schimb, alternativele precum IMX903 vin cu dimensiuni ceva mai rezonabile 1/1.14” vs 1” și pixeli de 1.4µm vs 1.6µm, însă păstrând rezoluția aproape neschimbată (48MP vs 50.5MP), pentru poze la calitate apropiată sau la fel de bună, dar din pachetul unui telefon ceva mai suplu. Noul senzor suportă și o tehnologie numită dual pixel autofocus, folosind doi pixeli adiacenți pentru obținerea unei focalizări mai precise.

Sistemul autofocus va putea inclusiv să urmărească persoanele sau obiectele în mișcare fără a pierde claritatea imaginii. De asemenea, va avea tehnologie Wide Dynamic Range oferită de Dolby și va putea captura clipuri 4K la viteză 60fps. În plus, va exista un mod cinematografic, telefoanele echipate cu senzorul IMX903 putând aplica procesare HDR inclusiv în modul de filmare.

Sony IMX907 are aproximativ aceeași dimensiune, de 1/1,12”, dar cu o rezoluție crescută la 50MP. Pixelii încă măsoară 1,4 µm, dar sunt împărțiți în patru diode foto fiecare (0,7 x 0,7 µm) pentru autofocus în mod quad-pixel. De obicei, senzorii cu dual-pixel AF pot livra imagini la dublul rezoluției native. Asta înseamnă că IMX903 ar putea avea un mod de 96MP, dacă producătorul telefonului dorește să expună acest mod de captură. Similar, senzorul IMX907 ar putea obține poze până la rezoluție 200MP, devenind primul senzor Sony pentru telefoane mobile care egalează senzorul de top al Samsung în ceea ce privește rezoluția.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult