Sony pregătește lansarea Xperia 1 III. Leak-urile dezvăluie detalii despre noul flagship japonez

01.04.2021
Sony pregătește lansarea Xperia 1 III. Leak-urile dezvăluie detalii despre noul flagship japonez
foto: Voice

Sony a uimit pe toată lumea în urmă cu doar câteva săptămâni, lansând în sfârșit modelul Xperia Pro pe piață, telefonul său dedicat celor din domeniul video. Totuși, față de prețul anunțat în 2020, de aproximativ 1.300 dolari, telefonul a venit la un preț aproape dublu, de 2.500 dolari, pentru ceea ce este efectiv hardware de top din 2020. Vestea bună este însă că acesta nu va fi ultimul telefon Sony, întrucât compania pregătește un eveniment de lansare Xperia, unde este așteptat anunțul modelului Xperia 1 III.

Xperia 1 III va continua în direcția în care au pornit modele anterioare

Odată cu anunțul oficial al evenimentului, care a fost stabilit pentru data de 14 aprilie la ora 10:30 a României, avem și primele informații despre cum ar putea arăta Xperia 1 III și ce hardware ar putea integra la interior.

După cum sugerează și numele, acesta va fi al treilea model din gama Xperia 1 deci la exterior, forma generală va fi păstrată, iar dimensiunile ar putea fi foarte similare. Vorbim despre un ecran cu diagonală de 6,5” cu un panel 4K la 120 Hz. Pentru prima dată în istoria acestei game de produse, ecranul ar putea fi unul mai rapid.

La interior, telefonul ar putea folosi chipset-ul Snapdragon 888, 256 GB stocare internă și 12 GB memorie RAM, în timp ce particularități caracteristice seriei precum butonul de power cu senzor de amprentă integrat și un jack pentru căști ar putea rămâne valabile.

Sony-Xperia-1-III-event-invite

Camera foto ar putea primi o mică îmbunătățire. Sony nu are cele mai performante camere de pe piață, însă oferă câteva funcții pe care cei mai pretențioși le apreciază, precum un mod nocturn care păstrează atmosfera, fără să transforme noaptea în zi și aplicații dedicate pentru modurile „Pro” de filmare și fotografiere, cu control complet manual.

Camerele foto vor fi îmbunătățite

Diferența majoră hardware la acest capitol pentru anul 2021 ar fi integrarea unei camere cu zoom periscopic 5X. Senzorii foto ar fi de 64 megapixeli pentru camera principală, 12 megapixeli pentru ultrawide și 12 megapixeli pentru zoom. Parteneriatul cu ZEISS va continua, compania germană oferind optica pentru aceste camere.

Acesta ar putea fi și primul telefon Sony care va oferi încărcare foarte rapidă, la 65W, alături de un adaptor de priză dedicat.

Leak-ul are origini în China și sugerează că Xperia 1 III (Mark III) ar putea intra pe piață la 8.999 yuan, echivalent cu 1.369 dolari americani, cu aproximativ 10% mai scump decât Xperia 1 II de anul trecut.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult