Sony pregăteşte un nou flagship: Xperia X Performance cu display HDR

20.04.2016
Sony pregăteşte un nou flagship: Xperia X Performance cu display HDR

Seria de smartphone-uri Xperia X de la Sony a debutat la MWC cu trei terminale similare la exterior, care acoperă segmentele mid-range, mid-range premium şi high-end, însă vârful suprem de gamă se pare că încă nu a fost încă lansat. Xperia X Premium, urmaşul modelului Xperia Z5 Premium de anul trecut, a fost de curând scos la iveală de o fotografie spion, iar primele detalii despre acestea sunt cel puţin interesante, acesta renunţând la display-ul 4K în favoarea unui display mult mai avansat, dar cu rezoluţie mai mică.

Imaginea de presă scăpată pe internet descrie un smartphone aproape identic la exterior cu varianta Xperia X Performance. Deşi hardware-ul intern al telefonului pare a fi în mare parte acelaşi, cu chipset Snapdragon 820, 3 GB memorie RAM şi cameră foto de 23 de megapixeli, display-ul va fi elementul care va face diferenţa. Se pare că Sony va integra primul display HDR de pe un telefon, care va aduce culori mult mai naturale şi un nivel de luminozitate cu mult mai mare decât ceea ce este disponibil pe piaţă în acest moment.

Chiar dacă rezoluţia va rămâne Full HD, noul display de la Sony va beneficia de culori pe 10-biţi. Acesta va putea afişa 1,07 miliarde de nuanţe diferite, o diferenţă imensă faţă de display-urile integrate în smartphone-urile actuale care pot afişa doar 16,8 milioane. Această performanţă este atinsă realizând câte 1024 de nuanţe diferite pentru fiecare dintre cele trei culori primare (roşu, verde şi albastru), pentru un raport de contrast de 2000:1.

Informaţiile disponibile sugerează că Xperia X Performance va benefica de o luminozitate de 1300 de candele, pentru performanţă sporită în soare puternic. Pentru comparaţie, cel mai bun display de pe smartphone-uri din acest moment, cel de pe Samsung Galaxy S7, oferă luminozitate de „numai” 855 de candele. Nu în ultimul rând, display-ul Sony va dispune de o frecvenţă de împrospătare a imaginii de 120 Hz, dublu faţă de cea folosită pe smartphone-urile actuale.

Cu siguranţă, Xperia X Premium va veni la un preţ sensibil mai mare decât cel al modelului de top din acest moment, Xperia X Performance. Nu este clar însă când va fi prezentat în mod oficial acest model, însă faptul că există deja imagini de promovare pentru acesta sugerează că anunţul nu este foarte departe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult