Sony pregăteşte un smartphone ieftin cu ecran de 6.1”

Sony pregăteşte un smartphone ieftin cu ecran de 6.1”

Cunoscut deocamdată după numele de cod D2203, noul phablet vine cu ecran generos şi design Sony Xperia. Preţul mic vine însă cu unele compromisuri la partea de hardware.

Testat cu benchmark-ul GFXBench, Sony D2203 se arată ferm ancorat în domeniul smartphone low-end, ecranul de 6.1” oferind doar rezoluţie 480×854 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 160ppi. Configuraţia este centrată în jurul chipsetului Snapdragon 400 de la Qualcomm, având CPU quad-core la 1.2GHz (nuclee cortex A7). Prototipul echipat cu versiunea Android 4.4.2 KitKat dispune de 1GB memorie RAM şi 4GB memorie ROM, alăturată probabil unui slot microSD pentru expansiune.

Sony D2203

Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 5MP, cameră frontală cu rezoluţie VGA, receptor GPS, conectivitate Bluetooth şi WiFi.

Fără dată de lansare oficială şi imagini de prezentare, noul smartphone Sony ar putea fi rezervat pieţelor emergente din Asia, unde preţul redus l-ar putea oferi un avantaj în faţa producătorilor locali specializaţi în comercializarea de telefoane ieftine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult