Sony prezintă un senzor foto cu memorie RAM care poate înregistra la 1.000 de cadre pe secundă

09.02.2017
Sony prezintă un senzor foto cu memorie RAM care poate înregistra la 1.000 de cadre pe secundă

Sony a anunţat lansarea unui nou senzor foto, care vine echipat cu propriul său modul de memorie RAM, pentru a asigura performanţă ridicată, fără a mai depinde atât de mult de hardware-ul telefonului. Acesta va debuta probabil odată cu noile smartphone-uri de top din gama Xperia, care urmează să fie dezvăluite în cadrul Mobile World Congress 2017, eveniment care va debuta pe 27 februarie în Barcelona.

Întregul ansamblu foto este echipat cu un senzor CMOS cu trei straturi retroiluminat, care integrează un modul de 1 Gigabit de memorie DRAM (echivalent cu 125 MB). Memoria este plasată între componenta care iluminează senzorul şi circuitul care face legătura cu restul de componente din smartphone, asigurând transfer rapid de date chiar şi către procesoare cu putere mai slabă.

Conform specificaţiilor dezvăluite de Sony, noul senzor poate să înregistreze 19,3 milioane de pixeli în 1/120 dintr-o secundă. Acest lucru oferă astfel capabilitatea de a înregistra un clip video în rezoluţie Full HD la 1.000 de cadre pe secundă, chiar dacă probabil că acest lucru nu va fi posibil pe smartphone-urile de pe piaţă, întrucât acestea nu sunt încă echipate cu stocare destul de rapidă.

Astfel, Sony susţine că smartphone-urile care vor beneficia de acest senzor vor putea realiza fotografii la 19,3 megapixeli (senzorul beneficiază de 21,1 megapixeli) şi înregistrări video fie în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, fie Full HD la 240 de cadre pe secundă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult