Sony va prezenta cinci smartphone-uri Xperia la MWC 2017

26.01.2017
Sony va prezenta cinci smartphone-uri Xperia la MWC 2017

În stilul caracteristic, Sony va veni la MWC 2017 cu cinci noi modele de smartphone-uri Xperia. Sursa acestor informaţii sunt zvonuri din Japonia, care susţin că vom avea de a face cu două modele high-end, două modele mid-range premium şi un model mid-range ieftin. În ciuda faptului că nu cunoaştem numele lor oficiale, avem la îndemână numele lor de cod, cât şi listele de componente hardware care vor fi integrate.

Modelul de top poartă acum numele de cod „Yoshino” şi beneficiază de un ecran de 5,5” cu rezoluţie 4K (3840 x 2160 pixeli), chipset Snapdraton 835, 4 sau 6 GB memorie RAM (probabil că în funcţie de configuraţia aleasă) şi un nou senzor foto performant numit Sony IMX400. Imediat sub acest model va fi plasat însă „BlancBright”, un alt model de top, cu Snapdragon 835 (sau 635, nu este încă destul de clar), cu 4 GB memorie RAM, acelaşi Sony IMX400 la capitolul foto şi un display de 5,5” cu rezoluţie QHD. În timp ce Yoshino pare să fie succesorul direct al lui Xperia Z5 Premium, BlancBright pare să fie generaţia a doua a lui Xperia X Performance.

Coborând o treaptă avem de a face cu modelele mid-range premium. „Keyaki” este bazat pe chipset-ul MediaTek Helio P20 şi vine cu un ecran Full HD de 5,2”, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, alături de senzori foto de 23 megapixeli pe partea din spate şi 16 megapixeli pe partea din faţă. Modelul „Hinoki” adoptă în schimb un display HD de 5”, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 16 şi 8 megapixeli. Probabil că aceste modele vor fi noile Xperia X şi Xperia X Compact.

În cele din urmă, pe treapta cea mai de jos vine „Mineo”, un dispozitiv despre care momentan nu ştim prea multe lucruri. Acesta va veni cu un preţ recomandat de 350 de dolari, lucru care sugerează că va fi un nou dispozitiv din gama Xperia M.

Vom afla mai multe detalii despre noile smartphone-uri Xperia de la Sony la Mobile World Congress, unde compania va organiza o conferinţă de presă programată pentru data de 27 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult