Sony Xperia 1 IV ar putea fi singurul flagship cu jack de căști din 2022. FOTO

28.02.2022
Sony Xperia 1 IV ar putea fi singurul flagship cu jack de căști din 2022. FOTO

În ciuda vânzărilor slabe în piață, Sony nu pare să dorească să renunțe la linia sa de smartphone-uri cu Android, Xperia. An de an, compania aduce flagship-uri cu specificații hardware aduse la zi, care, aparent au un public limitat, dar foarte loial. Iar pentru acest public, Sony pare să aducă în fiecare an anumite capabilități specifice, pe care nu le găsești pe alte dispozitive. Primele informații despre Xperia 1 IV, următorul flagship Sony, au ajuns deja pe internet, și pare că va continua în aceeași direcție ca în ultimii câțiva ani.

Xperia 1 IV nu apare foarte schimbat în primele fotografii neoficiale

Conform OnLeaks, noul telefon va fi foarte similar în design cu ultimele câteva modele. Vorbim despre un dispozitiv cu un ecran foarte înalt, pe format 21:9, fără decupaje de niciun fel. Sony a preferat întotdeauna să lase margini deasupra și sub display, decât să apeleze la hole-punch sau la notch. Ne putem astfel aștepta la un ecran OLED cu panel 4K la 120 Hz, similar cu ceea ce am văzut în trecut.

Toate butoanele fizice par să rămână pe partea din dreapta, cu un buton dublu de volum, un buton Power care pare să fie amplasat la mijlocul dispozitivului, care beneficiază de senzor de amprentă integrat și un buton dedicat pentru captura foto și video. Sony Xperia este una dintre liniile de telefoane care pun accent mare pe componenta foto, folosind senzori Sony și optică de la ZEISS. La fel ca în trecut, avem de a face cu trei camere, posibil camera cu zoom să ofere distanță focală variabilă, la fel ca în cazul Xperia 1 III.

SONY-XPERIA-1IV-5K4-3-1536x864

Ceea ce oferă Sony și nu vedem pe multe alte flagship-uri în ultimii ani este un jack de căști de 3,5mm, care se păstrează și pe acest model.

Configurația hardware este însă una „normală” pentru 2022 în zona „ultra-premium”: Snapdragon 8 Gen 1, 16 GB memorie RAM, baterie de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 45W. Dacă Sony va păstra calendarul de lansări din trecut, telefonul va fi anunțat probabil în luna mai, cu o lansare în perioada verii, probabil prin iulie. Dacă va păstra și prețul modelelor anterioare, ne putem aștepta la un preț de 1.300 euro.

sursa: Giznext

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult