Sony Xperia 5 II, pregătit de lansare pe 17 septembrie

28.08.2020
Sony Xperia 5 II, pregătit de lansare pe 17 septembrie

Fără prea multă inspirație, Sony a adăugat doar indicativul ”II” în numele vârfului de gamă Xperia 5, lansat în urmă cu exact un an.

Așteptat să fie dezvăluit în cadrul unui eveniment de presă pregătit pentru data de 17 septembrie, noul model Xperia 5 II apare în randări neoficiale și un clip video, lista neoficială cu specificații conturând o imagine aproape completă despre noul flagship.

Astfel, Sony Xperia 5 II vine cu ecran OLED FHD+ de 6.1 inch, funcționând cu o rată de împrospătarea a imaginii la 120Hz și împerecheat cu o interfață touch ultra-rapidă, care folosește rată de eșantionare la 240Hz pentru eliminarea oricărui efect de lag în timpul sesiunilor de jocuri pe Android.

Aflat de ceva timp în dezvoltare, noul smartphone se alege doar cu versiunea non-Plus a chipsetului Snapdragon 865, oferind performanțe cel mult la nivelul unui flagship lansat la începutul primăverii. Compensând pentru chipsetul deja banal, Sony livrează o cantitate de 8GB memorie RAM și o cantitate de 128GB stocare internă.

La parte din spate, găsim un sistem triple-camera cu senzor principal de 12MP și lentile cu deschidere f/1.7, respectiv deschidere la 82°. Tot cu rezoluție 12MP, camera secundară prezintă doar compromisul unor lentile cu deschidere f/2.7, oferind în schimb zoom optic 3X. A treia opțiune este tot o cameră de 12MP, cu lentile f/2.2 și unghi de vizibilitate la 124°. Pe partea de filmare, opțiunile merg până la 120 cadre pe secundă în modul 4K HDR.

Lista dotărilor este completată cu ieșire pentru căști de tip jack 3.5 mm și conector USB-C, esențial pentru funcția de încărcare rapidă.

Cu dimensiuni de 158 x 68 x 8 mm, noul model Sony Xperia 5 II este susținut cu ajutorul unui acumulator de 4000mAh, minimul necesar pentru un smartphone contemporan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult