Sony Xperia 8 Lite este un Xperia 10 cu camere foto mai slabe

26.08.2020
Sony Xperia 8 Lite este un Xperia 10 cu camere foto mai slabe

Sony lansează pentru piața din Japonia un nou smartphone Xperia 8 Lite, oferit în exact aceeași carcasă ca și modelul Xperia 10 din luna februarie 2019, dar echipat cu hardware inferior.

Astfel, Xperia 8 Lite vine motorizat de Snapdragon 630, un chipset pe 14nm lansat în urmă cu peste trei ani. Ecranul de 6 inch folosește un panou LCD cu rezoluție Full HD+, aproape imposibil de deosebit pe criteriul calității imaginii. Amprenta noului model este practic identică, iar sistemul dual-camera cu lentile grupate pe verticală nu ridică semne de întrebare, la prima vedere.

Sony Xperia 8 Lite, un Xperia 8 cu dotări inferioare

În noua configurație, Sony a implementat o cameră principală de 12MP cu lentile f/1.8 și cameră secundară de 8MP cu lentrile f/2.4. Pentru comparație, originalul Xperia 10 venea cu o cameră principală de 13MP cu lentile f/2.0 și cameră secundară de 5MP cu lentrile f/2.4.În versiunea cu design revizuit, Xperia 8 Lite pune accent pe obținerea de poze la calitate rezonabilă folosind camera principală și aplicare unor efecte de profunzime superioare calitativ, folosind camera secundară. În mod suspect, Sony recomandă noul smartphone și cu zoom optic până la valoarea 2X, un deziderat imposibil de atins cu hardware folosit, dacă nu cumva producătorul a recurs la „trucuri” de genul decupării imaginii și afișării unei rezoluții optice diminuate.

Poziționată deasupra ecranului, pe o bandă neagră ce ar fi considerată de evitat la aproape orice alt model smartphone, camera frontală de 8MP nu excelează prin nimic deosebit.

Cumva, ancorat în trecut, telefonul vine cu ieșire pentru căști de tip jack 3.5mm și port USB-C la partea de jos, deservind un cumulator cu o capacitate de numai 2870 mAh. Cireașa de pe tort, firmware-ul livrat este o versiune de Android 9 Pie, lansată în urmă cu aproape doi ani.

Echipat cu 4GB memorie RAM și 64GB stocare internă, Sony Xperia 8 Lite va fi disponibil în versiunile de culoare alb și negru, la prețul recomandat de 235 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult