Sony Xperia 8, prezentat oficial ca o versiune puţin mai bine dotată a modelului Xperia 10

07.10.2019
Sony Xperia 8, prezentat oficial ca o versiune puţin mai bine dotată a modelului Xperia 10

Xperia 8 este cea mai nouă adiţie pentru gama mid-range de telefoane Sony, dispozitivul venind echipat cu ecran de 6 inch şi chipsetul Snapdragon 630.

Anunţat pentru Japonia, Sony Xperia 8 reprezintă o combinaţie între vechi şi nou, care păstrează identitatea telefoanelor Xperia, dar fără rama exagerat de lată deasupra şi dedesubtul ecranului.

Foarte asemănător cu modelul Xperia 10, Xperia 8 oferă acelaşi ecran LCD FHD+ cu rată de aspect 21:9, protejat sub un scut Gorilla Glass 6. Chipsetul Snapdragon 630 este ajutat cu 4GB memorie RAM şi un acumulator de 2670 mAh. Telefonul dispune de 64GB memorie internă, expandabilă cu până la 512GB prin adăugarea unui card microSD.

Amatorii de poze selfie au la dispoziţie o cameră frontală de 8MP cu lentile F/2.0. La partea din spate găsim o cameră foto duală, cu rezoluţie 12MP şi lentile F/1.8 în modul standard, respectiv 8MP şi lentile F/2.4 în cel ultrawide.

Designul carcasei acoperită cu sticlă faţă-verso prevede senzor de amprente montant în lateral şi aceeaşi senzori Side Sense împrumutaţi de la modelele Xperia 1 şi 5, uşurând folosirea telefonului cu o singură mână.

Sony Xperia 8 este livrat într-o carcasă cu dimensiuni 158 x 69 x 8.1mm şi cântăreşte 170 grame. Pachetul cu accesorii include un adaptor AC de 18W, care ar putea fi necesar destul de des, dacă ne luăm după capacitatea acumulatorului. Pe lista dotărilor mai intră modul NFC pentru plăţi electronice, LED pentru anunţarea mesajelor de notificare, procesor audio LDAC şi ieşire jack 3.5mm pentru folosirea căştilor non-wireless.

În timp ce Xperia 8 pare că va rămâne o exclusivitate pentru piaţa japoneză, cumpărătorii europeni au în continuare la dispoziţie modelul Xperia 10, cu dotări aproximativ identice. Din păcate, la preţul de 300 euro, modelul Xperia 10 vine cu sticlă aplicată doar la partea din spate şi 3GB memorie RAM, opţiunea cu 4GB RAM fiind rezervată pieţei din China.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult