Sony lansează Xperia L4, un smartphone ieftin bazat pe Android 9

28.04.2020
Sony lansează Xperia L4, un smartphone ieftin bazat pe Android 9

Acționând după principiul „mai bine mai târziu, decât niciodată”, Sony anunță lansarea încă unui smartphone bazat pe versiunea Android 9 Pie, la câteva luni după ce Google a precizat că nu vor mai fi emise certificări Android pentru dispozitive care urmează să fie lansate cu versiuni de OS mai vechi decât Android 10. În traducere, asta înseamnă că Sony pregătea Xperia L4 de mult timp, la finalul anului trecut dispozitivul fiind deja trecut prin procesul de certificare Android.

Din fericire, nu toate caracteristicile lui Xperia L4 sunt demodate, telefonul adresat inițial pieței japoneze venind cu ecran alungit (rată de aspect 21:9) potrivit pentru vizionarea de filme.

Așteptat și pe piața europeană, telefonul cu preț de 199 euro nu area prea multe de oferit. Presupunând că viitorii cumpărători sunt preocupați exclusiv de aspectul exterior și prețul plătit, versiunea Android 9 Pie ar trebui să fie una matură, fără probleme de compatibilitate sau bug-uri care nu sunt deja rezolvate.

Programat pentru lansare la finalul lunii aprilie 2020, la 7 luni după ce versiunea Android 10 este deja oficială, Xperia L4 probabil că are ceva șanse la o nouă versiune de firmware, fie ea și una mult întârziată, asta dacă nu cumva producători decide că nu merită efortul.

Xperia L4 vine motorizat de chipsetul MediaTek Helio P22. Pe partea de fotografie, sistemul triple-camera are ca obiectiv principal un senzor de 13MP, cameră ultra-wide de 5MP şi un senzor de adâncime de 2MP. La partea de sus a ecranului mai găsim şi o cameră de 8MP pentru selfie-uri.

Din fericire, la partea de design, telefonul nu arată deloc rău. Xperia L4 vine echipat cu ecran de 6.2 inch, sistem triple-camera și senzor de amprente montat pe rama laterală. Încărcarea se face prin conector USB-C ia tehnologia de încărcare rapidă este prezentă. Decupajul tip „picătură” aplicat în dreptul camerei frontale ar putea părea ușor demodat însă per ansamblu, avem de-a face cu un produs destul de solid pentru gama de buget.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult