Sony Xperia Sola: excelent pe Internet şi nu numai

Sony Xperia Sola: excelent pe Internet şi nu numai

Sony Xperia Sola (nume de cod Pepper) a fost anunţat oficial astăzi. Noul smartphone Sony se poziţionează pe segmentul mainstream şi are specificaţii apropiate de Xperia U.

Notăm absenţa bandei iluminate cu LED (caracteristică seriei NXT), dar primim în schimb un ecran Reality Display ceva mai generos ca dimensiune (3.7 inch faţă de 3.5 inch), care afişează 854 x 480 pixeli rezoluţie.

Procesorul este un STE U8500 NovaThor dual core. Deşi nu se bucură de popularitatea chispet-urilor Nvidia, Qualcomm şi chiar Exynos, cele două nuclee NovaThor ce rulează în paralel la o frecvenţă de 1 GHz promit să ne ofere o experienţă satisfăcătoare pe platforma Android Gingerbread (până la finele lunii mai) şi apoi pe Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia Sola

O implementare software interesantă este aşa numita facilitate “floating touch”. Aceasta presupune utilizarea unui cursor în cadrul browser-ului prin apropierea degetului de ecran şi trasarea pe deasupra, fără a atinge display-ul.

Camera foto are un senzor de 5 MP, autofocus şi Face Detection. Clipurile sunt înregistrate la rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli).

Dimensiunile lui Xperia Sola sunt de 116 x 59 x 9,9 mm şi 107 grame (foarte puţin pentru un smartphone cu dotări precum cele de mai sus).

Smartphone-ul vine şi cu conectivitate NFC, pentru ca utilizatorii să poată “ponta” în magazinele şi cinematografele care îmbrăţişează această tehnologie.

Sony Xperia Sola va fi disponibil la nivel global începând cu Q2 2012, în trei teme coloristice clasice: roşu, negru şi alb.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News