Sony Xperia Z Ultra – când ajunge în magazine şi cât va costa

26.06.2013
Sony Xperia Z Ultra - când ajunge în magazine şi cât va costa

Xperia Z Ultra este un smartphone cu ecran de 6.4 inch, adăpostit într-o carcasă rezistentă la apă şi praf. Prezentat oficial în urmă cu doar câteva ore, modelul adresat fanilor Android care doresc să beneficieze de avantajele unui ecran spaţios şi funcţionalitatea unui smartphone de top fără a apela la dispozitive separate va putea fi achiziţionat la un preţ nu atât de piperat pe cât ne-am închipui.

Sony Xperia Z Ultra

Adăpostit într-un corp din sticlă cu design foarte asemănător modelului Xperia Z, noul terminal Sony Xperia Z Ultra este propulsat de un chipset Snapdragon 800 cu CPU quad-core la 2.2GHz şi GPU Adreno 330. Sistemul de operare oferit la momentul lansării – versiunea Android 4.2 Jelly Bean – dispune de 2 GB memorie RAM şi 16GB spaţiu de stocare intern (extensibil cu până la 64GB prin ataşarea unui card microSD).

Alături de filme cu rezoluţie 1080p, pe ecranul cu tehnologie Triluminos display vom putea admira şi poze obţinute de camera foto cu senzor de 8MP şi autofocus, respectiv secvenţe în format 1080p/30fps filmate confortabil sub asistenţa funcţiei de stabilizare a imaginii. Pentru apeluri video şi poze în mod auto-portret, Xperia Z Ultra oferă şi o cameră frontală de 2MP, de asemenea capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p.

Lista dotărilor cuprinde conectivitate 3G HSDPA şi LTE, modul WiFi N/AC şi Bluetooth 4.0, receptor A-GPS cu suport pentru reţeaua GLONASS, respectiv modul radio FM.

Afişând suprafeţe din sticlă rezistente la zgârieturi şi o construcţie etanşă care permite imersia în apă până la o adâncime de 1 metru, carcasa lui Xperia Z Ultra ajunge la o greutate finală de 212 grame. Cu toate acestea, Xperia Z Ultra rămâne un smartphone extrem de suplu, care reuşeşte să acomodeze în carcasa de numai 6.5 mm grosime un acumulator generos de 3050 mAh.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţa Sony pentru regiunea olandei, noul Xperia Z Ultra va putea fi găsit în magazine la începutul acestei toamne, având un preţ în pachet retail de 713 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult