Sony Xperia Z5 ar putea fi adevăratul succesor al lui Z3

06.07.2015
Sony Xperia Z5 ar putea fi adevăratul succesor al lui Z3

Sony Xperia Z4, sau Z3+ nu reprezintă o îmbunătăţire semnificativă faţă de modelul precedent, motiv pentru care compania japoneză pare să se pregătească pentru dezvăluirea următorului său flagship. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că acesta va fi numit Z5 şi va sta la baza unei serii (Z5, Z5 Compact şi Z5 Ultra).

Noul smartphone va încerca să fie un smartphone competitiv cu celelalte modele premium de pe piaţă, bazându-se atât pe specificaţii înalte şi pe designul care a consacrat seria Xperia Z. Conform phonearena.com, noile modele Xperia Z5 vor fi dezvăluite în luna septembrie în Japonia şi vor integra hardware complet nou faţă de ce am primit până în prezent.

Snapdragon 810 va fi înlocuit cu urmaşul său, modelul 820, care promite să nu mai întâmpine probleme cu supraîncălzirea, memoria RAM va fi upgradată la 4 GB, iar acumulatorul modelelor mai mari ar putea atinge o capacitate de 4500 mAh. Alături de acestea, un senzor foto Sony Exmor RS IMX230 de 21 megapixeli va asigura performanţă foto ridicată, cu capabilităţi de filmare în rezoluţie 4K şi fotografie HDR. Display-ul va face trecerea la rezoluţie QHD, însă nu este clar dacă este cazul pentru toate modelele, sau doar pentru cele cu display mai mare.

În termeni de design, noile informaţii sugerează că seria Xperia Z5 va continua pe construcţie OmniBalance, ceea ce contrazice zvonurile precedente care sugerau că vom primi telefoane Sony cu carcase complet noi. Câteva imagini scăpate în urmă cu trei luni pe internet sugera că Z5 va fi găzduit într-o carcasă metalică şi că va folosi noul standard USB Type-C.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult