Specificaţiile (aproape) complete ale telefonului HTC The All New One au fost dezvăluite

12.03.2014
Specificaţiile (aproape) complete ale telefonului HTC The All New One au fost dezvăluite

Ieri am aflat noi detalii despre camera foto dublă de pe viitorul telefon The All New One de la HTC şi am afirmat că oficialii companiei vor rămâne fără prea multe surprize ascunse în mânecă în momentul lansării oficiale a produsului. După doar câteva ore, terminalul HTC este sursa  unui nou pachet de informaţii care ne dezvăluie aproape tot ce mai rămăsese de dezvăluit.

Conform unui ghid destinat vânzătorilor care a ajuns în posesia celor de la GSMArena, HTC The All New One va avea o carcasă fabricată din aluminiu care va avea dimensiuni de 146.36 x 70.6 x 9.35 milimetri. Noul terminal HTC va fi astfel mai înalt cu 9 milimetri si mai lat cu 2,4 milimetri decât modelul anterior, o creştere în dimensiuni provocată mărirea diagonalei ecranului, în timp ce grosimea acestuia va fi insesizabil crescută:  9,35 milimetri în loc de 9,3 milimetri. Greutatea s-a mărit însă sesizabil, noua versiune a terminalului One crescând de la 143 la 160 de grame.

Ecranul IPS va avea o diagonală de 5” şi va oferi o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Platforma hardware va fi bazată pe un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu o frecvenţă de tact de 2,3 GHz, adică acelaşi model MSM 8974AB implementat pe Sony Xperia Z2 sau Xperia Tablet Z2.

Pliantul nu oferă detalii despre cantitatea de memorie RAM instalată, putând presupune că vom vedea tot 2 GB de memorie RAM. Dacă HTC One a oferit 32 sau 64 GB de memorie internă, The All New One va oferi doar 16 GB (nu se specifică dacă vor exista şi capacităţi mai mari), dar oferă în schimb un slot MicroSD.

Lista noutăţilor mai include o baterie cu o capacitate de 2600 mAh, un senzor de presiune şi slot Nano SIM pentru cartela telefonică .

Conform noilor date, camerele foto de pe HTC The All New One vor folosi tot un obiectiv cu diafragmă F/2.0. Rezoluţia senzorului nu este specificată în mod clar, însă se stipulează că senzorul are aceeaşi mărime de 1/3” şi oferă pixeli cu aceeaşi dimensiune de 2 micrometri, o matematică simplă spunându-ne că avem de-a face tot cu un senzor de 4 MP. Din cauza rezoluţiei de 2688 x 1520 pixeli a senzorului, noul telefon HTC nu poate oferi nici captură la rezoluţie 4K şi trebuie să se rezume doar la tradiţionalul 1080p.

Camera frontală va folosi un senzor de 5 MP, întru bucuria amatorilor de autoportrete, un zvon anterior (dar neconfirmat cu aceasta ocazie) afirmând că aceasta va oferi un obiectiv foarte luminos cu diafragmă F/1.8.

Interfaţa software Sense 6.0 va aduce opţiuni noi precum gesturi pentru control, cum ar fi ridicarea telefonului la ureche pentru preluarea apelurilor, sau deblocarea ecranului printr-o bătaie dubla pe ecran.

HTC The All New One va fi prezentat oficial pe 25 martie în cadrul unui eveniment dublu care va avea loc la Londra şi la New York.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News