Specificaţiile iPhone 5S, dezvăluite înaintea lansării

Specificaţiile iPhone 5S, dezvăluite înaintea lansării

Cu doar o zi rămasă până la prezentarea noului iPhone 5S, înlocuitor pentru modelul iPhone 5 lansat în urmă cu un an, un website din China a scos la iveală ceea ce pare a fi lista principalelor specificaţii, menţionate într-un catalog de prezentare.

Păstrând neschimbate dimensiunile predecesorului său, iPhone 5S se diferenţiază prin prezenţa unei camere foto cu blitz dual-LED şi buton Home cosmetizat, ce schimbă marcajul de formă pătrată cu un cititor de amprente.

Îmbunătăţită considerabil faţă de modelul anterior, camera foto de 8MP cuplează senzorul optic unui obiectiv cu apertură F2.0, ridicând astfel performanţele în condiţii de luminozitate redusă. Elementul de atracţie principal va fi însă extinderea funcţiei de filmare cu suport pentru captură 1080p la 120 cadre pe secundă! Camera frontală cu rezoluţie 1.2MP este folosită împreună cu aplicaţia FaceTime şi oferă suport pentru captură la rezoluţie HD 720p.

Ecranul de 4 inch cu tehnologie Retina păstrează neschimbată rezoluţia 640×1136 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 326ppi. Accesul la internet este asigurat cu o placă de reţea WiFi N dual-band (2.4/5 GHz), respectiv 3G HSPA+.

O menţiune interesantă în listă este autonomia de 250 ore pentru funcţionarea în stand-by, cu 25 ore mai mare decât a predecesorului său. Diferenţa pare să fie dată de folosirea noului procesor A7, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie decât modelul A6 folosit pentru iPhone 5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult