Specificațiile modelelor Reno 10 de la Oppo, scăpate pe internet. Modelul Pro+, un soi de „flagship killer”

11.04.2023
Specificațiile modelelor Reno 10 de la Oppo, scăpate pe internet. Modelul Pro+, un soi de

Oppo are o cadență accelerată a lansărilor în gama de produse Reno, cel puțin în China. Dacă în Europa, produsele din acest sub-brand apar o dată pe an, adică din două în două generații, în China vedem câte o nouă astfel de serie la fiecare 6 luni. Întrucât seria Reno 9 este deja de câteva luni bune pe piață, Oppo se pregătește de lansarea seriei Reno 10, iar primele detalii despre hardware-ul acestora au fost scăpate pe internet. Având în vedere că seria Reno 8 a fost lansată în România în vara trecută, ne așteptăm ca Reno 10 să ajungă și pe piața noastră tot cam în aceeași perioadă.

Noile modele Oppo Reno 10 vor beneficia de chipset-uri performante

Primele informații despre seria Reno 10 spun că vor fi trei modele: unul „standard”, de bază, un Reno 10 Pro și un Reno 10 Pro+. Acestea vor fi aliniate unui design unitar la exterior, însă specificațiile hardware interne vor fi destul de diferite între cele trei modele.

Pentru modelele Reno 10 și Reno 10 Pro avem informații doar despre procesoarele pe care le vor folosi. Cel de bază va apela la Snapdragon 778G, un procesor vechi de doi ani deja, înlocuit anul trecut de Snapdragon 7 Gen 1, și anul acesta de varianta Gen 2. Astfel, nivelul de performanță vizat nu va fi unul foarte înalt. Pe de altă parte, Reno 10 Pro va folosi chipset-ul Dimensity 8200 de la MediaTek, care va tinde spre performanță de flagship de acum vreo 2 ani în zona de preț de medie.

Reno 10 Pro+ va fi un flagship killer, similar cu OnePlus 11

Pentru Reno 10 Pro+ de la Oppo, lista completă de specificații a fost dezvăluită, iar acesta chiar va fi echipat cu un hardware demn de un flagship, dacă ar fi fost lansat în 2022. De altfel, acest model este foarte similar cu Reno 9 Pro+ lansat anterior, cu doar mici îmbunătățiri. Acest model va beneficia de un display OLED de 6,74” la 120 Hz, cu margini curbate (relizat de producătorul chinez Tianma). Procesorul ales este un Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm, care va folosi 16 GB memorie RAM, și 256 sau 512 GB stocare internă. Acumulatorul de 4.700 mAh va beneficia de încărcare rapidă la 100W.

Sistemul de camere va fi de asemenea la un nivel peste medie. Vorbim despre o cameră principală cu senzor Sony IMX890 de 50 megapixeli (același de pe OnePlus 11), cu un ultrawide de 8 megapixeli cu senzor Sony IMX355 și o cameră cu zoom periscopică de 64 megapixeli, cu senzor OmniVision OV64b. Pe partea din față, Oppo Reno 10 Pro+ va folosi un alt senzor Sony, un IMX709 de 32 megapixeli.

Cu toate acestea, Oppo va ține însă prețul mai jos, folosind o construcție de plastic, o decizie ciudată, având în vedere capabilitățile acestui model. Îmbunătățirile sunt camera cu zoom periscopică și încărcarea mai rapidă.

Lansarea noilor modele Oppo Reno 10 este așteptată în următoarele câteva săptămâni.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult