Specificațiile Moto G53 şi Moto G73, confirmate înainte de lansarea globală

17.01.2023
Specificațiile Moto G53 şi Moto G73, confirmate înainte de lansarea globală

Deja lansat pentru piața din China, Motorola Moto G53 va debuta în scurt timp și pe piața europeană, alături de versiunea și mai puternică Moto G73.

Motorola este pe cale să extindă familia de telefoane Moto G cu două noi modele bazate pe Android 13.

Identificat cu numele de cod Penang 5G, Moto G53 5G este disponibil deja în magazinele din China la prețul de 129 dolari, pentru echiparea cu 4GB RAM și 128GB stocare internă. Evident, prețul European va fi ajustat pentru a include taxele de import, plus o marjă de profit adaptată puterii de cumpărare din regiune.

Confirmată pe căi neoficiale, lista cu specificații are ca element central chipsetul Snapdragon 480+, asociat cu 4 sau 6 GB memorie RAM, dar nu mai mult de 128 GB stocare extensibilă. Dacă Motorola nu a făcut ajustări special pentru consumatorii europeni, Moto G53 avea ecran LCD HD+ de 6,5 inch și 120Hz, inferior soluției OLED 1080p întâlnită pe Moto G52. Ilustrat și cu randări neoficiale, telefonul apare cu o „bărbie” proeminentă la partea de jos a ecranului, detaliu care pare să confirme folosirea unui panou LCD.  Lista preliminară cu specificații este completată ieșire jack pentru căști, difuzoare stereo, cameră principală de 50MP cu lentile f/1.8 și suport pixel binning 4-la-1, cameră frontală de 8MP și acumulator de 5000mAh, dar cu încărcare lentă de numai 10W.

Identificat cu numele de cod Devon 5G, Moto G73 5G pare o alegere mult mai interesantă, care deși oferă tot un ecran LCD de 120Hz, plusează cu rezoluție FHD+ și un chipset Dimensity 930 mai puternic. Cu preț neprecizat, telefonul vine cu 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă. Deși capacitatea acumulatorului rămâne neschimbată, G73 suportă tehnologia TurboPower de încărcare rapidă, livrând o putere de până la 30W prin USB-C. Configurația foto oferă 50MP rezoluție pe senzorul principal, cameră ultrawide de 8MP și cameră frontală de 16MP.

Ilustrate cu randări neoficiale, Motorola Moto G53 şi Moto G73 sunt așteptate pe piața europeană în viitorul apropiat, însă prețurile și calendarul de lansare nu sunt confirmate, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult