Steve Jobs îl detesta atât de mult pe acest angajat al Microsoft încât a ajuns să facă iPhone

27.06.2017
Steve Jobs îl detesta atât de mult pe acest angajat al Microsoft încât a ajuns să facă iPhone

Scott Forstall, fostul şef al diviziei software din cadrul Apple, a povestit o anecdotă despre cum a ajuns Steve Jobs să facă smartphone-ul iPhone. Soţia cofondatorului Apple avea o prietenă bună al cărei soţ lucra, într-o poziţie înaltă, la rivala Microsoft. De fiecare dată când Jobs interacţiona cu bărbatul respectiv, al cărui nume nu este cunoscut, şeful Apple se enerva.

 

Individul respectiv i-a spus o dată lui Jobs că Microsoft are o tehnologie pentru o tabletă şi un stylus care este atât de tare încât într-o zi „va domina lumea”. Este vorba, probabil, despre proiectul Microsoft Tablet PC. 

 

 

Acest moment l-a determinat pe Steve să pornească, la Apple, propriul proiect pentru tabletă. Însă el nu era de acord cu ideea de a controla un dispozitiv mobil prin intermediul unui stylus. „În primul rând sunt idioţi (n.e. – cei de la Microsoft). Nu foloseşti un stylus. Ne-am născut cu zece astfel de dispozitive”, i-a spus Jobs echipei sale, făcând referire la degete.

 

 

Echipa Apple a început lucrul la noul display, care trebuia să răspundă uşor la comenzile primite prin intermediul degetelor. După ce i-a fost prezentat ecranul tactil multitouch pentru noul dispozitiv, şeful Apple a fost atât de încântat de el încât a decis să îl folosească pe un telefon. Aşa a apărut iPhone. Apple avea să lanseze propria tabletă cu ecran tactil trei ani mai târziu, în 2010.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult