Studiu HTC: utilizatorii preferă telefoanele subţiri

20.04.2012
Studiu HTC: utilizatorii preferă telefoanele subţiri

HTC a renunţat la idea de a îmbunătăţii autonomia telefoanelor din gama smartphone, preferând în schimb abordarea unei construcţii cât mai suple, chiar dacă asta implică folosirea unui acumulator subdimensionat, în raport cu necesarul de energie al echipamentului pe care îl echipează.

HTC One X

Decizia a fost luată în urma unui studiu desfăşurat anul trecut, în urma căruia s-a aflat că utilizatorii preferă mai degrabă modele smartphone cât mai subţiri, în detrimentul soluţiilor de compromis, ce adoptă o construcţie mai voluminoasă şi cu greutate sporită pentru maximizarea autonomiei. Drept urmare, aceia dintre noi care încă mai speră să întâlnească un smartphone cu acumulator de 3000 mAh şi autonomie de o săptămână au toate şansele să rămână dezamăgiţi, deoarece problema autonomiei nu este deloc prioritară pentru producători.

Un exemplu demn de urmat a fost dat însă de Motorola, compania lansând modelul Droid RAZR în două versiuni distincte: una ultra-slim adresată celor preocupaţi în primul rând de aspectul estetic şi versiunea RAZR Maxx, ce se face remarcat prin autonomia mult îmbunătăţită.

Din păcate nici tehnologia bateriilor cu Litiu nu prea reuşeşte să ţină pasul cu inovaţiile şi tendinţele apărute în lumea smartphone, progresele făcute către miniaturizarea şi creşterea capacităţii acumulatorilor venind în paşi mici şi la intervale de timp relativ mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult