Succesorul lui Galaxy S II dispune de chipset quad-core

19.04.2012
Succesorul lui Galaxy S II dispune de chipset quad-core

Evenimentul „Next Galaxy„, organizat de Samsung la începutul lunii viitoare, promite să fie platforma de lansare pentru un nou smartphone de top – înlocuitor pentru actualul Galaxy S II.

Succesorul lui Galaxy SII dispune de chipset quad-core

Detaliile exacte sunt un secret încă foarte bine păzit de către Samsung, astfel că nu putem spune cu certitudine dacă produsul lansat va fi Galaxy S III, sau cu totul altceva. Din puţinele informaţii disponibile, aflăm că dispozitivul vizat este echipat cu un chipset quad-core cu performanţe de invidiat. Printre candidaţi se numără o versiune quad-core a chipsetului Exynos, echipată cu patru nuclee ARM Cortex-A9, fabricate folosind litografie pe 32 nm.

Competitorul chipsetului Nvidia Tegra 3, rezervat pentru versiunea globală a produsului lansat în data de 3 mai, are şase să preia conducerea în benchmark-uri, dar şi în domeniul consumului de energie, mulţumită folosirii unui proces de fabricaţie îmbunătăţit.

Detaliile furnizate de un apropiat al companiei, par să confirme aşteptările fanilor, infirmând ipoteza lansării unei versiuni low-end, cum ar fi misteriosul Samsung Galaxy M, sau alte produse din familia Galaxy Tab sau Galaxy Note. Candidat principal rămâne astfel un produs high-end, cum ar fi Samsung Galaxy S III sau ceva cu totul nou, dar cu pretenţii la fel de înalte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult