Tare ca piatra: Galaxy S6 face cunoştinţă cu podeaua

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 30.03.2015
Tare ca piatra: Galaxy S6 face cunoştinţă cu podeaua

Chiar dacă nu este cel mai ştiinţific experiment cu putinţă, testul brutal prin care a fost trecut un exemplar Galaxy S6 Edge abia scos din cutie oferă un motiv de mândrie producătorului Samsung, care a lăudat rezistenţa scutului de protecţie Gorilla Glass 4 şi a carcasei metalice.

Prevăzut cu un ecran generos de 5.1˝, instalat într-o carcasă de 7mm grosime şi acoperită cu sticlă pe ambele părţi, noul vârf de gamă Samsung Galaxy S6 reuşeşte să impresioneze nu doar prin designul foarte atrăgător, ci şi prin rezistenţa la lovituri care ar distruge aproape orice smartphone rival.

Prezentat mai întâi în stare perfectă de funcţionare, un exemplar din versiunea cu ecran curbat Galaxy S6 Edge este izbit în mod repetat de ceea ce pare a fi o duşumea din ciment.

Aparent, fără daune vizibile, telefonul a continuat să funcţioneze normal şi după ce a fost recuperat de pe jos, experimentul dând un plus de încredere utilizatorilor îngrijoraţi că telefonul Galaxy S6 proaspăt achiziţionat s-ar putea transforma într-un breloc costisitor la prima alunecare din palme.

Desigur, fiind vorba de un experiment făcut într-o încăpere, este posibil ca suprafaţa de impact să fi fost de fapt acoperită cu parchet, a cărui densitate şi rugozitate mult redusă comparat unei suprafeţe din asfalt sau ciment diminuează considerabil riscul de spargere a suprafeţelor din sticlă.