TCL prezintă telefonul-tabletă cu ecran pliabil în două puncte. Arată ca un ziar împăturit

25.10.2019
TCL prezintă telefonul-tabletă cu ecran pliabil în două puncte. Arată ca un ziar împăturit

TCL nu este un jucător foarte mare pe piaţa de smartphone-uri. În ultimii ani s-a ocupat cu lansarea de dispozitive sub brandurile Alcatel şi BlackBerry, cu succes moderat, iar de curând a început să lanseze smartphone-uri şi sub brandul propriu. Totuşi, compania pare să pregătească o gamă interesantă de dispozitive pliabile, care să concureze cu modelele de la Samsung şi Huawei, iar cel mai nou concept al său este pe cât de impresionant, pe atât de greu de crezut că poate funcţiona fără probleme.

Compania propune un dispozitiv pliabil cu ecran foarte mare, de 10” atunci când este complet desfăcut. Pentru a putea ţine un astfel de telefon în buzunar, acesta nu include o singură balama, ci două, ecranul putând fi pliat asemeni unui ziar, într-o formă zig-zag. Desigur, un astfel de hibrid telefon-tabletă nu este încă gata de a fi prezentat în public, compania alegând să le arate celor de la CNET un simplu prototip încă nefuncţional.

Acest prototip pare însă să fie finisat asemeni unui model final, cu panouri de sticlă pe partea din spate, balamale funcţionale, cât şi un sistem de camere instalat. De altfel, acest model va avea hardware-ul distribuit egal între cele trei părţi din care este asamblat, fiind prezentată şi o variantă „transparentă”, în care componentele interne sunt vizibile.

Desigur, un astfel de dispozitiv ridică nişte întrebări destul de importante. Cât de rezistent va fi ecranul şi balamalele? Cum va putea fi folosit un astfel de dispozitiv din punct de vedere software? Cât de greu va fi un astfel de telefon, având în vedere că va integra trei panouri de sticlă? Şi mai ales: cât va costa un telefon de acest gen?

Aceste întrebări vor fi răspunse însă în timp. Cel mai probabil, un astfel de dispozitiv nu va ajunge pe piaţă foarte curând. Samsung şi Huawei abia au lansat primele lor modele, iar Motorola urmează să anunţe noul RAZR. TCL probabil că va debuta anul viitor pe piaţă cu primele modele cu balamaua „Dragonfly” pe care au prezentat-o în urmă cu câteva luni, înainte să încerce un proiect atât de ambiţios precum modelul de mai sus, pe care nici măcar nu l-au numit în vreun fel încă.

Galerie foto

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult