Telefoane dual SIM – cele mai bune telefoane dual SIM ieftine

Telefoane dual SIM - cele mai bune telefoane dual SIM ieftine

Vânzările la telefoane dual SIM, clasice sau smartphone dual SIM, au cunoscut o creştere constantă în ultimii ani. Motive pentru alegerea unui telefon dual SIM sunt destule: noul job a venit la pachet cu un telefon de serviciu incomod, dorim să profităm de oferta altui operator de telefonie fără a pierde contactul cu prietenii din reţea, acoperirea mai bună în cealaltă reţea, economisire în roaming prin folosirea unei cartele SIM ieftine cumpărată din ţara unde ne petrecem vacanţa, sau nevoia de separa contactele personale (familie şi prieteni) de colegii de muncă.

O posibilă justificare pentru cumpărarea unui smartphone dual SIM este şi dorinţa de a beneficia de abonamente de internet mobil ieftin, oferite la pachet cu modem 3G şi cartelă SIM fără opţiune de telefonie. În acest caz, posesorul unui smartphone dual SIM va beneficia de internet 3G la costuri mai mici şi cu mai mult trafic de date inclus.

Un alt argument în favoarea achiziţionării unui telefon dual-SIM poate fi şi autonomia în plus de care beneficiem atunci avem doar o singură cartelă SIM în telefon. În acest caz, acumulatorul de capacitate mărită instalat de obicei în telefoane dual SIM  va oferi minute în plus de convorbire.

Telefoane dual SIM ieftine – cel mai bun telefon dual SIM

Dacă tot ce dorim este un telefon mobil ieftin şi bun, la care să putem vorbi în două reţele de telefonie mobilă fără a fi incomodaţi de acumulatorul ce se descarcă văzând cu ochii, atunci Nokia 107 poate fi un telefon dual SIM ideal. Cu greutate de numai 76 grame şi slot microSD pentru găzduirea colecţiei de muzică, acesta ne promite 12 ore de convorbiri neîntrerupte şi până la 3 săptămâni timp de funcţionare în stand-by. Din păcate în preţul de aproximativ 100 Lei la pachet fără abonament nu intră şi camera foto, iar ecranul color de 1.8 inch oferă rezoluţie modestă.

telefon dual SIM - Nokia 107

Dacă pe lângă convorbiri dorim să putem naviga pe internet şi păstra legătura cu prietenii din reţelele de socializare, Nokia 112 este un telefon Dual SIM ce include facilităţi pentru asta şi nu costă decât 180 Lei. Modelul oferă până la 14 ore de convorbiri şi rezistă până la 28 zile în stand-by. Din păcate ecranul cu rezoluţie 128×160 este prea mic pentru a reda în condiţii optime paginile web, iar camera foto VGA doar completează lista specificaţiilor.

telefon dual SIM - Samsung C3222 Chat

Recomandat îndeosebi celor care preferă comunicarea prin mesaje text, Samsung C3222 Chat este un telefon dual SIM cu tastatură QWERTY. Aproape de mărimea unui smartphone dual SIM, dar cu preţ de numai 230 Lei, telefonul dispune de ecran orizontal care uşurează citirea mesajelor SMS şi trackpad optic prin care navigăm rapid listele de meniuri.  Avem slot microSD şi cameră foto de 1.3MP  cu funcţie de filmare. Din păcate va trebui să ne lipsim funcţionalitatea 3G, care ar fi permis viteze mai mari de conectare la internet, iar acumulatorul de 1000mAh este cam mic pentru un telefon dual SIM.

Telefon cu 3 SIM – pentru atunci când un telefon cu 2 SIM nu este de ajuns

Opţiunea unui telefon cu 3 SIM, sau telefon triple SIM în oferta magazinelor online, poate fi soluţia salvatoare pentru cei cu două telefoane de serviciu, pentru care un simplu telefon cu 2 SIM nu ar rezolva decât parţial problema.

telefon cu 3 SIM - LG A290

Din oferta limitată de telefoane cu 3 SIM disponibile şi în ţara noastră, modelul LG A290 este o alegere aproape ideală. Chiar dacă nu este cel mai arătos telefon mobil de pe piaţă, LG A290 se poate lăuda cu autonomie de peste 2 săptămâni şi până la 23.5 ore timp de convorbire. Selectarea cartelei SIM de pe care iniţiem apeluri este făcută cu ajutorul unui buton fizic prevăzut pe lateralul carcasei. Cu preţ de 170 Lei, LG A290 dispune de slot microSD ce acceptă card-uri de memorie cu până la 16GB spaţiu de stocare, modul radio FM şi cameră foto de 1.3MP. Bonus, avem şi o lanternă cu LED poziţionată alături de conectorul pentru căşti (jack 3.5mm).

Smartphone dual SIM – ofertă variată şi preţuri pentru toate buzunarele

Cu preţ de aproximativ 320 Lei, Prestigio MultiPhone 3350 Duo este unul dintre cele mai ieftine modele smartphone dual SIM cu Android. Pentru suma plătită ne alegem cu ecran capacitiv de 3.5 inch cu rezoluţie 320×480 pixeli, 512MB memorie RAM şi versiunea Android 4.2 Jelly Bean. Chipset-ul MediaTek cu CPU dual-core la 1.2GHz nu este tocmai rapid, dar suntem recompensaţi cu 512MB memorie internă şi slot microSD pentru găzduirea colecţiei de muzică.

smartphone dual SIM - Prestigio MultiPhone 3350 Duo

Avem la dispoziţie modul WiFi N şi suport 3G pentru acces la internet, iar amatorii de poze au la dispoziţie şi o cameră foto de 3MP fără prea mari pretenţii în ceea ce priveşte calitatea imaginii. Deşi dispune de acumulator modest, cu numai 1200mAh, Prestigio 3350 Duo promite până la 13 ore de convorbiri şi aproape 2 săptămâni de funcţionare în stand-by.

Având drept principal avantaj ecranul de 4 inch cu rezoluţie 480×800, Prestigio MultiPhone 3400 Duo ridică preţul la 400Lei şi preia neschimbat setul de specificaţii afişat de modelul 3350 Duo.

smartphone dual SIM - UTOK Dual-Sim 350 D

Cu preţ de 350 Lei, UTOK Dual-Sim 350 D este un smartphone dual SIM cu GPS ce merită luat în considerare. Modelul oferă acelaşi tip de ecran, versiune de Android, model de chipset şi cantitate de memorie RAM, însă designul exterior este mai atrăgător şi putem transforma telefonul în navigator GPS.

smartphone dual SIM - Prestigio MultiPhone 3400 Duo

Încă destul de ieftin (450Lei), UTOK Dual-Sim 400 D este un smartphone dual SIM cu GPS şi cameră foto de 5MP. Comparat cu modelul 350D, acesta oferă un ecran de 4 inch mai spaţios şi suport pentru rezoluţia 480×800. Din păcate timpul de convorbire estimat la 5 ore nu îl recomandă celor care doresc un telefon dual SIM pentru folosire intensivă.

smartphone dual SIM - UTOK Dual-Sim 400 D

Cu până la 13 ore timp de convorbire şi 20 zile funcţionare în regim stand-by, Philips Xenium W3568 este o opţiune care merită toată atenţia celor aflaţi în căutarea unui smartphone dual sim cu Android şi baterie mare. În carcasa cu design candybar şi greutate 137 grame găsim un acumulator de 2000mAh, pus în slujba unei configuraţii cu procesor dual-core la 1.2GHz şi ecran de 4 inch cu rezoluţie 480×800 pixeli.

telefon dual SIM - Philips Xenium W3568

Lista dotărilor cuprinde receptor GPS şi modul WiFi N cu funcţie WiFi hotspot, conectivitate 3G pentru sesiuni de internet mobil şi cameră foto de 3.15MP. Sistemul de operare livrat este Android 4.2. Xenium W3568 este un smartphone dual SIM cu 512MB memorie RAM şi 4GB spaţiu de stocare intern, expandabil cu până la 32GB prin ataşarea unui card microSD. Din păcate toate acestea vin cu un preţ de aproape 600Lei, care va solicita destul de mult bugetul alocat pentru un telefon dual SIM ieftin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult