Telefoane excentrice

30.10.2007
Telefoane excentrice
Vertu Ascent Ferrari 1947

Acelasi inconfundabil design Vertu plus calutul Ferrari incrustat fix sub tastatura cu butoane din otel inoxidabil si ecranul protejat de cristal safir.

Carcasa din titan finisata manual, forme inspirate de la masinile Ferrari GT – intruchiparea puterii, rezistentei si performantelor de varf. Acesta este telefonul Vertu Ascent Ferrari 1947, o editie limitata de 1.947 de bucati care celebreaza 60 de ani de la aparitia marcii Ferrari si la a carui infatisare au lucrat impreuna atat divizia de telefoane de lux a Nokia, cat si producatorul italian de automobile.

Vertu Ascent Ferrari 1947

Pe spatele mobilului e lipita o pedala de frana Ferrari la scara redusa din aluminiu. Functia sa? Decorativa. Componentele sunt asamblate manual in Marea Britanie si fiecare telefon are o serie distincta, de la 1 la 1.947.  

Apropo, va intereseaza si detalii mai high-tehnice? Sunt putine: GSM pe trei benzi, „memorie impresionanta" (nespecificata) pentru 1.000 de contacte, 900 de notite si 100 de SMS-uri, hardware Yamaha pentru sunet, Bluetooth, autonomie de 2,5-4 ore in convorbire si dimensiuni de 108x44x22 mm (158,4 g). Cablul de date se vinde separat (nu-i de mirare la pretul acestui model).

Probabil ca aceste alte facilitati sunt si ele vinovate de pretul cam piperat: tonurile de apel V21 Enzo Ferrari rev & overrun si screensaverele cu imagini Ferrari. 

Deocamdata, Vertu nu are puncte de vanzare in Romania, dar daca tragi o fuga pana in Germania, cu numai 6.300 de euro, telefonul e ca si cumparat. Detaliile acestea impreuna cu „speranta ca vom fi prezenti in tara dvs. pe la inceputul anului viitor" ne-au fost oferite de reprezentantul de presa al Vertu. 6.300 euro; www.vertu.com

Vertu Ascent Ferrari 1947 parerea go4it! telefon pentru colectionare; piesa de editie limitata / bun de etalat, bun de vorbit / prea scump daca bagam in seama caracteristicile tehnice (lipsa camera foto, nu se spune nimic despre music player)

Serenata

La aproape doi ani de la lansarea telefonului Serene, Samsung si Bang & Olufsen au creat un altul de lux: Serenata.

Aidoma predecesorului, noul model vine cu un design total neconventional. Unul dintre capetele mobilului a primit forma unei pietre rotunjite sub presiunea valurilor oceanului. Dupa consumarea a inca o doza de inspiratie , designerul B & O David Lewis a inserat niste aluminiu pe carcasa si o rotita de navigare sensibila la atingere, asemanatoare celei de la iPod.

Samsung B&O Serenata

Nu sub, ci tocmai deasupra ecranului. Scrii un mesaj, formezi un numar de telefon sau cercetezi meniul prin trecerea degetelor peste display-ul tactil si/sau peste rotita. Desi fashion, de fite, de lux ori cum vrei sa-i spui, Serenata se lauda si cu un manunchi de functii, conectivitati si hardware de varf.

Difuzoarele Hi-Fi, made by B & O promit sunet puternic si curat. Butonul dedicat pentru playerul MP3 si memoria arhisuficienta de 4GB ne-au amintit chiar acum de cealalta functie de baza a Serenatei.

Si mai avem un ecran decent ca diagonala (2,26 inci) cu o rezolutie de 240×320 de pixeli, USB si Bluetooth 2.0 cu profil audio, 13 ore autonomie maxima ca music player sau 3 ore in convorbire, 3G si triband GSM. Pretul si data lansarii sunt incerte.

Dar, daca ne luam dupa intentiile HAT, distribuitorul local de mobile Samsung, il vom vedea si in Romania intr-o buna zi. In mod sigur, in cutie se va afla un stand de birou elegant, ca Serenata sa stea aproape vertical in vazul lumii, asa cum ii sta bine unui fotomodel.

pret nespecificat; www.serenatamobile.com

Samsung B&O Serenata parerea go4it! arata ciudat, nu te crede lumea ca-i mobil / stie aproape de toate, mai putin sa pozeze sau sa videotelefoneze / aparent usor de manevrat, desi nu are tastatura convetionala

Armani Phone

Milano. Vant puternic. Bateria rezista.

Creatorul de moda Giorgio Armani si presedintele Samsung Electronics isi strang cate o mana, iar cu cealalta agita un telefon de lux, prezentandu-l jurnalistilor. Armani Phone ori Samsung SGH-P520 (ambele denumiri sunt corecte) este primul telefon pe care Giorgio isi pune amprenta, printr-un design simplu si elegant aplicat carcasei dar si interfetei grafice.

Cu un pic de rautate, am putea spune ca designul, cu mici diferente, este acelasi ca al unui LG Prada ori iPhone.

Samsung Armani Phone

Pentru a controla device-ul iti plimbi degetele pe ecranul tactil de 2,6 inci (rezolutie de 240×320 de pixeli si 262 de mii de culori). Cand atingi icoanele de pe display, Armani Phone raspunde instantaneu prin scurte  vibratii.

Desi are o grosime de numai zece milimetri, caracteristicile tehnice sunt la zi: camera de 3MP, Bluetooth cu profil de auditii stereo, player audio-video, loc pentru muzica si documente prin carduri microSD si conectivitate EDGE (900/1.800/ 1.900MHz). Are dimensiuni placute la tinerea in palma ori in buzunar, de 87,5×54,5×10,5 milimetri si o greutate de 85 de grame. Chiar inainte de sarbatori avem sanse sa-l gasim in magazinele partenere HAT. pret nespecificat; www.giorgioarmani.com; www.samsungmobile.com

Samsung Armani Phone parerea go4it! cel mai dotat / cel mai avansat dintre modelele expuse / fara 3G