Telefoane iPhone 5, scoase din cutii gata zgâriate

24.09.2012
Telefoane iPhone 5, scoase din cutii gata zgâriate

Un număr tot mai mare de utilizatori, proaspeţi posesori ai unui telefon iPhone 5, se plâng că noul gadget se zgârie prea uşor, iar în unele cazuri este scos din ambalaj având deja semne vizibile pe carcasă.

iPhone 5 cu defecte pe suprafeţele vopsite (click pentru mai multe imagini)

Sursa problemelor pare să fie decizia Apple de a înlocui rama din oţel inoxidabil folosită pentru iPhone 4 şi iPhone 4S cu una mai uşoară, confecţionată din aluminiu şi finisată un strat subţire de vopsea. Acest strat de vopsea, aplicat printr-un procedeu tehnologic cunoscut sub denumirea de anodizare, are un rol pur estetic şi nu afectează buna funcţionare a telefonului mobil. Chiar şi aşa, nemulţumirea utilizatorilor care au cheltuit o sumă de bani deloc neglijabilă pentru un telefon care se zgârie prea uşor, sau uneori este scos direct din ambalaj cu carcasa deteriorată, este perfect justificată.

Deşi raportat la numărul foarte mare de terminale vândute, cei aproximativ 1260 de ghinionişti care au primit un exemplar iPhone 5 deja zgâriat par doar o picătură într-un ocean, nu trebuie să uităm că avem de-a face cu un produs abia lansat, iar urmele de uzură ar putea să nu-şi facă apariţia la fel de repede pentru toată lumea.

iPhone 5 - muchiile carcasei sunt foarte uşor de deteriorat

Regretabil este şi faptul că Apple avea deja un exemplu din care putea învăţa, dat de cei de la HTC. Având un finisaj similar din aluminiu anodizat, denumit „micro arc oxidized”, primele loturi de telefoane HTC One S demonstrau aceleaşi probleme legate de vopseaua „sărită”, ce expunea carcasa metalică de dedesubt.

Pentru moment, Apple nu a dat nici un răspuns oficial pentru problemele semnalate de utilizatori, astfel că singurele soluţii rămân verificarea atentă a telefonului în magazin înainte a lua decizia cumpărării, sau returnarea produsului dacă exemplarul iPhone 5 livrat prezintă urme de deteriorare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult