Telefoane iPhone 7, rămase nefuncţionale din cauza unui microprocesor care în timp se dezlipeşte de pe placa electronică

11.06.2018
Telefoane iPhone 7, rămase nefuncţionale din cauza unui microprocesor care în timp se dezlipeşte de pe placa electronică
foto: iFixit

Apple nu este străin de probleme care ţin de defectarea subită a telefoanelor iPhone, însă „boala” descoperită la seria iPhone 7 ar putea căpăta proporţii nebănuite pe măsură de dispozitivele folosite zi de zi de către utilizatori din lumea întreagă încep să „îmbătrânească”. În mod convenabil pentru Apple, problemele apar la ceva timp după ce telefonul iPhone a ieşit din perioada de garanţie. Vulnerabile sunt toate dispozitivele din seriile iPhone 7/7s şi iPhone 7/7s Plus.

Simptomele reclamate de utilizatori variază de la nefuncţionarea microfonului, până la imposibilitatea de a porni dispozitivul, rămas într-un ciclu continuu de reporniri până la epuizarea completă a acumulatorului. Investigată pentru remediere la centre de service din lumea întreagă, sursa neplăcerilor a fost în cele din urmă localizată în zona unui chip adio care în timp se desprinde de placa electronică a telefonului mobil.

Sindromul denumit „bendgate” nu este deloc nou, acesta primindu-şi numele încă de la generaţia iPhone 6, care sufereau de „touch disease” – nefuncţionarea interfeţei tactile a ecranului, cauzată de desprinderea unor componente de pe placa electronică a telefonului.

Cauza acestor probleme ar fi ranforsarea insuficientă a carcasei, care flexează imperceptibil în utilizare normală. În timp, aceste forţări repetate, preluate inclusiv de placa electronică, duc la apariţia de fisuri şi dezlipirea componentelor de pe placa electronică a telefonului mobil.

Remediul constă în reaplicarea componentei electronice afectate la centrul de service. Din păcate, intervenţia destul de costisitoare este rareori suportată de Apple, majoritatea dispozitivelor iPhone 7 defectate fiind deja ieşite din perioada de garanţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult