Telefoane pentru orice buget: care model este potrivit pentru tine

18.11.2022
Telefoane pentru orice buget: care model este potrivit pentru tine

Samsung este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume și, ca atare, oferă un număr imens de dispozitive care se potrivesc unei game de bugete și stiluri de viață. Fie că este vorba de ultra-premium Galaxy Z Fold 4 sau de telefoane Samsung ieftine precum accesibilul Galaxy A53 5G, Samsung are o opțiune pentru toată lumea.

Telefoanele Samsung se împart în trei categorii distincte

Gama Samsung Galaxy S este principala gamă de smartphone-uri emblematice a companiei. Toate modelele sale au un design rezistent la apă de calitate superioară, multă putere și cele mai bune camere foto. Interesant este faptul că cel mai recent S22 Ultra are un stylus S Pen încorporat, care în mod normal se găsește doar pe dispozitivele Note. Acest lucru se datorează faptului că seria Note a fost întreruptă în mod oficial, deși continuă să trăiască prin intermediul actualului Ultra.

Seria Samsung Galaxy Z reprezintă smartphone-urile pliabile ale companiei, situându-se în vârful portofoliului în ceea ce privește prețul și prezentând cele mai recente inovații în materie de design. În prezent, aceasta este formată din telefoanele Z Flip și Z Fold, care se află la a patra generație.

Samsung Galaxy A este gama de telefoane Samsung ieftine, care se situează sub gama S din punct de vedere al prețului, dar împrumută câteva dintre caracteristicile de design ale acesteia, cum ar fi ecranele pline și senzorii de amprentă sub ecran.

Cu atât de multe dispozitive în ofertă, poate fi dificil să alegeți cel mai bun smartphone Samsung pentru dumneavoastră. De aceea, am alcătuit o listă a preferințelor noastre pentru a vă ajuta să vă decideți.

Samsung S22 Ultra

S22 Ultra este primul dispozitiv din seria S care dispune de un stylus S Pen integrat. Suportul pentru stylus a fost mult îmbunătățit, ceea ce face ca funcționarea acestuia să fie mai ușoară ca niciodată. În condițiile în care seria Note a dispărut în mod suspect în ultima vreme, S22 Ultra pare a fi cel mai potrivit pentru fanii Note.

Sistemul de camere, care era deja impresionant pe S21 Ultra, a suferit o serie de îmbunătățiri care îl fac un dispozitiv foarte capabil. Poate chiar să capteze imagini RAW pe 16 biți, dacă vă ocupați serios de fotografie. Cuplând acest lucru cu un procesor puternic și un ecran mare impresionant, Samsung are un câștigător cu S22 Ultra.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Z Flip 4 este o abordare mai nostalgică a smartphone-ului cu ecran pliabil – vă amintiți când tot ce trebuia să faceți pentru a vă bloca telefonul era să-l închideți? Ei bine, acest lucru a revenit datorită dispozitivelor cu ecran pliabil, cum ar fi Z Fold 4.

În loc să se plieze într-un dispozitiv cu ecran mai mare, Z Flip 4 este un smartphone de dimensiuni tradiționale care se pliază într-un dispozitiv mai ușor de pus în buzunar. Z Flip 3 era deja telefonul pliabil preferat, iar o serie de îmbunătățiri generaționale fac ca Z Flip 4 să fie și mai atractiv. Are camere foto, autonomie și performanțe mai bune, împreună cu o balama mai elegantă și un design mai rafinat.

Samsung Galaxy A53 5G

Pentru cei care caută telefoane Samsung ieftine, acesta ar putea fi alegerea perfectă. Galaxy A53 5G s-ar putea să nu fie un dispozitiv care să facă un salt uriaș față de iterația anterioară, dar este totuși un smartphone fantastic din categoria mid-range.

Ecranul este vibrant, iar designul este curat și este completat de impermeabilizare. Cu o baterie mai mare, plus performanțe foarte decente ale camerei foto în testele noastre, valoarea este incontestabilă.

Cu toate acestea, pentru nivelul său de preț, este important să luăm în considerare concurența. Există opțiuni excelente de luat în considerare de la Realme și OnePlus, care realizează cam același lucru (dacă nu chiar mai mult) decât A53 la un preț mai mic.

Acestea fiind spuse, aceasta este cea mai bună opțiune pentru cei care doresc o experiență Samsung modernă fără a avea prețul unui flagship. Iar abordarea Samsung în ceea ce privește actualizările software este admirabilă, ceea ce înseamnă că ar trebui să rămână o alegere bună pentru mulți ani de acum încolo.

Atunci când încercăm să decidem care credem că sunt cele mai bune telefoane Samsung disponibile în prezent, petrecem ore întregi testând și cercetând. Luăm în considerare o serie de factori atunci când alegem smartphone-uri, cum ar fi claritatea ecranului, calitatea camerei foto, durata de viață a bateriei și performanța în jocuri, aplicând aceleași teste de bază atunci când ne gândim la un nou dispozitv. Trebuie să acordăm atenție și părerilor celorlați și să vedem ce ne recomandă, dar să verificăm și specificațiile tehnice. Putem alege telefoane Samsung ieftine, dar putem opta și pentru flagship-uri precum S22 Ultra dacă bugetul ne-o permite. Până la urmă, este o investiție pe termen lung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult